Personen:
4
Klaar in:
30-35 minuten
What’s in it:
Vega
Maaltijd:
Diner
Ingrediƫnten
Bereiding
- 5 knakwortels
- 200 gr rode kool
- 1 komkommer
- 1000 gr aardappels
- 2 lepels mosterd
- 2 lepels ketchup
- 50 gr sla melange
- 5 meergranen pistolets
- 1 bosje peterselie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels en verwijder eventuele oneffenheden. Snijd de aardappels in parten en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 25-30 min in de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Stap 2
Bak de pistoletjes af in de oven volgens de instructies op de verpakking. Hak de peterselie fijn en zet even opzij.
Stap 3
Snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de suiker en azijn. Zet opzij om te marineren. Snijd de resterende komkommer in plakjes en meng in een kom met de sla melange en peper en zout.
Stap 4
Haal de wortels uit de verpakking en bak in een beetje olie in een koekenpan 3-4 min rondom op hoog vuur.
Stap 5
Snijd de pistoletjes in het midden van boven naar beneden in. Leg de rode kool in de broodjes en leg de knakwortel erop. Besprenkel met de mosterd en de ketchup en verdeel de zoetzure komkommer eroverheen.
Stap 6
Bestrooi de broodjes knakwortel met de peterselie en serveer met de ovenaardappeltjes en de salade.