Personen:
4
Klaar in:
25-30 minuten
What’s in it:
Vega
Maaltijd:
Diner
Ingrediƫnten
Bereiding
- 250 gr basmatrijst
- 450 gr bloemkoolroosjes
- 300 gr pompoenblokjes
- 300 gr sperziebonen
- 75 gr pinda’s
- 75 ml kokosmelk
- 0,75 st gember
- 1,5 el ketjap
- 6 gr komijnzaad
- 1 bosje koriander
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bloemkoolroosjes met de pompoenblokjes met een scheutje olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en het komijnzaad. Bak 15-20 min in de oven.
Stap 2
Breng twee pannen water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook in 8-10 min totdat ze beetgaar zijn. Kook de basmatrijst volgens de instructies op de verpakking.
Stap 3
Pindasaus: Rasp de gember en doe samen met de pinda’s, kokosmelk en de ketjap in een hoge kom. Pureer met een staafmixer met een gladde saus.
Stap 4
Hak de koriander grof. Giet de basmatrijst af en verdeel over de borden. Leg de groenten erop bestrooi met de koriander. Serveer met de pindasaus.
Tip: De pindasaus kun je kort voor het serveren even opwarmen in een steelpannetje of in de magnetron.