Heel eerlijk. Toen wij de ingrediëntenlijst zagen, waren wij cynisch over de smaak van deze taart. Maar wat bleek?
Deze taart van Amber Albarda is heerlijk zoet en super lekker! Bovendien hoef je er geen uren op te zwoegen. Voor je volgende feestje dus!
Ingrediënten (8 personen)
100 gr pecannoten
7 medjooldadels, ontpit
1,5 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden)
1,5 eetlepel kokosolie (op kamertemperatuur)
2 eetlepels cacaopoeder
100 gr verse (of diepvries) bramen
extra bramen of vers fruit (om te garneren)
Voor de frosting
1 grote, rijpe avocado
6 medjooldadels, ontpit
30 gr cacaopoeder
50 ml agavesiroop of ahornsiroop
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Maal de pecannoten in een keukenmachine tot een grof meel. Doe de dadels, appel en kokosolie erbij en mix tot een glad geheel.
3. Voeg de cacaopoeder toe en mix tot een mooi deeg. Doe als laatste de bramen erbij. Laat ze slecht een paar seconden pulseren. Zo kun je ze nog zien (en proeven) in het deeg.
4. Schep het beslag in een vorm van zo’n 22 cm doorsnee en zet circa 35 minuten in de oven.
5. Mix ondertussen alle ingrediënten van de frosting in de keukenmachine tot een glad en glanzend geheel. Dit duurt een paar minuten.
6. Smeer dit vervolgend lekker dik uit op de enigszins afgekoelde taart.
Check de video voor alle stappen. Geniet van deze yummy taart!