Recept voor:
4 personen
Klaar in:
15 minuten
Maaltijd:
tussendoor
Veganistisch:
ja
Ingrediënten
Bereiding
- 120 gr amandelpasta
- 1 grote, rijpe banaan
- 3 el kokosolie
- 3 el ahornsiroop
- 1 el (rauwe) cacaopoeder
- 1 tl vanille extract
- extra cacao
- optioneel: hele hazelnoten, ongezwavelde rozijnen of andere gedroogde vruchten
Stap 1
Doe alle ingrediënten voor deze chocoladefudge in de blender en wacht totdat het een dikke pasta is. Als je blender een vrij laag vermogen heeft, dan is het slim om je amandelpasta eerst even licht te verwarmen om het wat vloeibaarder te maken. Let op de dat de amandelpasta niet heet wordt en laat de blender niet te lang doordraaien want dan wordt de inhoud warm en gaan de vetten schiften.
Stap 2
Als je rozijnen, noten of iets anders aan je fudge wil toevoegen, schep dan je chocoladefudge in een grote kom en schep de gewenste ingrediënten er doorheen.
Stap 3
Bekleed een rechthoekig of vierkanten bakje met bakpapier. Laat een kleine randje bakpapier boven de rand uitsteken, dan kun je straks de opgestijfde fudge makkelijk uit het bakje tillen. Schep de pasta uit de blender en smeer het zo strak mogelijk uit in het bakje zodat je er later mooie blokjes van kunt snijden.
Stap 4
Zet het bakje een half uur of een uurtje in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de fudge hard wordt zodat je deze makkelijk kunt snijden. Til de fudge wanneer het stevig is op een snijplank bedekt met een bakpapiertje. Snijd met een nat mes de fudge in blokjes en bestrooi deze met cacao.
Tip: De chocoladefudge kun je na snijden prima bewaren in de vriezer.