Personen:
4
Klaar in:
30-35 minuten
What’s in it:
Varken
Maaltijd:
Diner
Ingrediƫnten
Bereiding
- 2 eieren
- 500 ml melk
- 260 gr tarwebloem
- 1 courgette
- 400 gr spinazie
- 200 gr zachte geitenkaas
- 300 gr spekreepjes
- 2 rode paprika’s
Stap 1
Meng de bloem in een kom met de melk, ei en een beetje zout. Ras de courgette met een grove rasp en voeg dit toe aan het beslag.
Stap 2
Verhit olie in een koekenpan en wacht tot de pan goed heet is. Voeg een soeplepel beslag toe aan de pan en houdt de pan schuin om het beslag te verdelen over de gehele pan.
Stap 3
Bak de pannenkoek totdat het beslag iets droger wordt en er kleine belletjes komen. Draai de pannenkoek om en bak nog 1-2 min totdat hij gaar is. Bak van de rest van het beslag pannenkoeken en houdt warm tussen twee borden.
Stap 4
Snijd de paprika in dunne lange repen. Bak de spekreepjes in de koekenpan van de pannenkoeken 3-4 min op middel-hoog vuur. Voeg de spinazie en de paprika toe aan de pan en bak nog eens 2-3 min totdat de spinazie is geslonken en de spekjes knapperig zijn.
Stap 5
Verbrokkel de geitenkaas. Verdeel de paprika, spinazie en spekjes over de pannenkoeken en verbrokkel er wat geitenkaas overheen. Vouw de pannenkoekjes dicht en serveer direct.