Kruidige basmatirijst met paprikasaus en cashewnoten

Aantal personen

4

Klaar in:

25 min

Aantal calorieën:

690

Maaltijd:

Diner

Ingrediënten

Bereiding

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 rode puntpaprika’s, in stukjes
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • sap en rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 200 ml tomatensap
  • 300 g Lassie Basmatirijst
  • 150 g ongezouten cashewnoten
  • 3-4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 3-4 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt

Stap 1

Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de paprikastukjes met paprikapoeder, komijn, kaneel en sinaasappelrasp erdoor en bak 2 minuten zachtjes. Schenk het tomatensap en sinaasappelsap erbij en voeg wat zout en peper toe. Laat de paprika nog 6-8 minuten zachtjes sudderen.

Stap 3

Pureer het paprikamengsel in een blender en schenk terug in de pan. Laat de saus nog 3-4 minuten zachtjes sudderen en wat dikker worden.

Stap 5

Schep de rijst in diepe borden en schep de paprikasaus erop. Strooi de cashewnoten en peterselie erover.

Stap 2

Kook de Lassie basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen.

Stap 4

Rooster intussen de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Schenk de sojasaus erover en verwarm al omscheppend tot de cashewnoten rondom bedenkt zijn met soja.

Voedingsstoffen p.p.

Van de 34 gram vet is 5 gram verzadigd. Daarnaast zit er 5 gram aan voedingsvezels in dit recept.

Eiwitten (gram)

Vet (gram)

Koolhydraten (gram)