Dit lekkere hummus recept staat binnen 25 minuten op tafel, zit vol gezonde peulvruchten en kun je zowel als hoofdgerecht als bij de borrel serveren.

Ingrediƫnten (4 personen)

300 g Lassie kortkokende kikkererwten
5-6 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
halve rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
1 grote aubergine, in blokjes van 1 cm
sap van 1 citroen
100 g rozijnen
2 eetlepels kappertjes
200 ml tomatensap
4 kleine eieren
3-4 eetlepels tahin
2 theelepels gemalen komijn
paprikapoeder

Bereiding (25 minuten)

1. Kook de kikkererwten in een pan met 900 ml kokend water en wat zout in 18-20 minuten goed gaar.

2. Verwarm intussen 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de ui, rode peper en aubergine al omscheppend 2-3 minuten op zacht vuur. Voeg 2 eetlepels citroensap, rozijnen, kappertjes, tomatensap en wat zout en peper toe en laat 10 minuten sudderen tot het een lekkere saus wordt. Voeg zo nodig een scheut water toe.

3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak op zacht vuur 4 spiegeleieren.

4. Giet de kikkererwten af, maar vang het vocht op. Pureer de warme kikkererwten in de keukenmachine met de tahin, komijn, versgemalen zwarte peper, wat zout, 1-2 eetlepels citroensap, 2-3 eetlepels olijfolie en een scheut kookvocht tot een gladde pasta.

5. Schep de warme hummus in wijde kommen en schep de aubergine in het midden. Leg hierop een spiegelei en strooi er wat paprikapoeder over. Lekker met zelfgebakken pitabrood en blaadjes van mini-romainesla.

Tip: Deze warme hummus is lekker bij een uitgebreide borrel, maar ook als hoofdgerecht. Serveer dan met een extra salade en groente als beetgare broccoliroosjes en repen paprika.

Bevat per persoon:

695 kcal, 27 g eiwit, 35 g vet waarvan 6 g verzadigd, 62 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

Heb je de smaak te pakken en zin in meer vegetarische recepten? Check de zilvervliesspeltmix met een groentestoofpotje of kijk op lassie.nl/recepten voor nog meer inspiratie.