Sinaasappel couscous salade met gebakken haloumi
Aantal personen:
4
Klaar in:
25 minuten
Aantal calorieën:
595
Maaltijd:
Diner
Ingrediënten
Bereiding
- 6 cocktailtomaten
- 6 verse dadels
- 1 pak Lassie Couscous (275 gr)
- 1 eetlepel ras el hanout
- 3 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
- sap en rasp van 1 biologische sinaasappel
- 50 g gepelde pistachenootjes of bruine amandelen
- 1 pakje haloumi
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g veldsla en/of rucola
Stap 1
Snijd de cocktailtomaten in vieren. Schep de zaadjes met vocht in een zeef. Zet de zeef op een kom en wrijf het vocht met een lepel door de zeef. Snijd de partjes tomaat in kleine blokjes. Snijd de dadels open en haal de pitten eruit. Snijd ze in dunne reepjes.
Stap 2
Doe de couscous over in een schaal en roer de ras el hanout, peterselie, blokjes tomaat, dadels, sinaasappelrasp en wat zout erdoor. Voeg het sinaasappelsap en het tomatenvocht toe en schenk er dan zoveel kokend water bij dan de couscous net onder staat. Laat de couscous 10 minuten wellen.
Stap 3
Hak de pistachenootjes of amandelen grof. Snijd de haloumi in 12 plakjes en bak ze in een koekenpan met olijfolie in 2-3 minuten goudbruin.
Stap 4
Verdeel de veldsla en/of rucola over 4 borden en schep de couscoussalade in het midden. Leg de plakjes haloumi erop en strooi de nootjes erover.
Tip: Vervang de haloumi door Griekse feta en verkruimel deze boven de couscoussalade op de borden.
Voedingsstoffen (p.p.)
Van de 27 gram vet is 11 gram verzadigd. Van de 60 gram koolhydraten is 6 gram voedingsvezel.