Personen:
4
Klaar in:
35-40 minuten
What’s in it:
Vega
Maaltijd:
Diner
Ingrediƫnten
Bereiding
- 900 gr zoete aardappelfriet
- 100 gr geraspte kaas
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- 2 rode uien
- 2 teentje knoflook
- 150 ml yoghurt
- 400 gr zwarte bonen
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 ijsbergsla kleine krop
- 8 gr mix van komijn, paprika en korianderpoeder
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de zoete aardappelfriet met een scheutje olijfolie in een ovenschaal en
bak 25-30 min in de oven.
Stap 2
Laat de zwarte bonen uitlekken en verhit samen met de tomatenblokjes en de specerijenmix al roerend in een koekenpan op middelhoog vuur 5-8 min. Snijd ondertussen de komkommer en de tomaten in reepjes, de rode ui in halve ringen en de ijsbergsla in repen. Zet even opzij.
Stap 3
Haal de zoete aardappelfriet uit de oven en verdeel het zwarte bonenmengsel over de frieten heen. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de ovenschaal nog 1-2 min in de oven totdat de kaas gesmolten is. Maak ondertussen de knoflook-yoghurtsaus: Pers het teentje knoflook uit en meng in een kom met de yoghurt en peper en zout. Naar smaak kun je de yoghurt iets dunner maken met een el water.
Stap 4
Verdeel nu de ijsbergsla, tomaten, komkommer en rode ui over de zoete aardappelfriet en serveer met de knoflook-yoghurtsaus.
Tip: Een leuke stap om je kids te laten doen!