Personen:
4
Klaar in:
50-55 minuten
What’s in it:
Vlees
Maaltijd:
Diner
Ingrediƫnten
Bereiding
- 4 grote zoete aardappels
- 400 gr rundgehakt
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 bosje bieslook
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 8 gr chilipoeder en komijn
- 75 gr slamelange
- 1 winterpeen
- 1 komkommer
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden. Leg de zoete aardappels in een ingevette ovenschaal en bak 35-45 min in de oven totdat je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken.
Stap 2
Snijd de ui fijn. Bak in een beetje olie in een koekenpan 3-4 min op laag vuur. Draai het vuur hoger en voeg het rundgehakt toe aan de pan. Bak in 3-4 min goed rol.
Stap 3
Voeg de chilipoeder en komijn toe aan het gehakt en roer dan ook de tomatenblokjes erdoor. Roer goed door en draai het vuur lager. Laat 8-10 min sudderen totdat het een dikke gehaktsaus is. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Snijd de bieslook fijn en zet opzij. Verwijder de schil van de winterpeen met een dunschiller en maak vervolgens met de dunschiller lange slierten. Snijd de komkommer in plakjes.
Stap 5
Meng de komkommer, winterpeen en de slamelange in een kom met de azijn en 1 el olijfolie per persoon.
Stap 6
Haal de zoete aardappels uit de oven en snijd de bovenkant gekruist in. Schep de tomaten-gehaktsaus op de zoete aardappels en bestrooi met de bieslook. Serveer samen met de salade.