Personen:
4
Klaar in:
25-30 minuten
What’s in it:
Vlees
Maaltijd:
Diner
Ingrediƫnten
Bereiding
- 340 gr penne
- 400 gr rundgehakt
- 400 gr tomatenblokjes
- 200 ml kookroom
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje oregano
- 2 blokjes Italiaanse kaas
- 4 tomaten
- 2 rode paprika’s
- 50 gr veldsla
Stap 1
Breng een pan water aan de kook. Bereid de penne volgens de instructies op de vepakking. Snijd de ui fijn en de tomaten en paprika in blokjes. Snijd de oregano grof en rasp de Italiaanse kaas.
Stap 2
Bak de ui in een beetje olie 3-4 min in een ruime koekenpan op laag vuur. Draai het vuur hoger en voeg het rundgehakt toe. Bak in 3-4 min rul en voeg dan ook de tomaten en de paprika toe aan de pan. Bak 4-5 min en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes, kookroom en de oregano toe aan de pan. Roer goed door en laat nog 3-4 min sudderen.
Stap 4
Giet de penne af in een vergiet of zeef en roer door de tomatensaus heen. Verdeel de penne over de borden en bestrooi met de Italiaanse kaas.