Personen:
4
Klaar in:
30-35 minuten
What’s in it:
Vega
Maaltijd:
Diner
Ingrediƫnten
Bereiding
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr champignons
- 8 gr paprikapoeder
- 800 gr zwarte bonen
- 1 bosje peterselie
- 100 gr panko
- 5 hamburgerbroodjes
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- 4 el ketchup
- 800 gr ovenfrites
- 50 gr sla melange
- 2 el mosterd
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de frites op een bakplaat met bakpapier en bak de frites 25-30 min in de oven totdat ze knapperig zijn. Bak de hamburgerbroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
Stap 2
Snijd de ui en de champignons fijn. Bak samen met de knoflook(uitgeperst) in een beetje olie 4-5 min op laag vuur.
Stap 3
Spoel de zwarte bonen met water en laat uitlekken. Prak met een vork in een kom tot grove stukken. Voeg ook de panko, paprikapoeder, peterselie, het ei, de gebakken champignons en ui toe aan de mengkom. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Kneed het mengsel goed door en vorm er burgers van. Bak deze in een beetje olie in een ruime koekenpan 3-4 min per kant op middelhoog vuur.
Stap 5
Snijd de tomaten en komkommer in dunne plakken. Beleg de hamburgerbroodjes met de tomaten, komkommer, sla melange en de champignonburgers. Serveer met de frietjes en mosterd en ketchup naar smaak.