ARCHEON

Beleef de geschiedenis in Archeon. Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen.

To do

Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.

Onze tips:
– In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde.
– In het Romeinse stadje staan een badhuis, een tempel en een Romeinse herberg. Ook kun je meedoen aan activiteiten zoals een Romeinse massage, een fibula (soort speld) maken en de kruidenspeurtocht.
– In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten en boogschieten.

Voor kinderen van 0-6 jaar zijn er stoere ridders, lieve dieren, een geweldige speeltuin en een doolhof. Daarnaast kunnen ze prehistorische muziek maken, meedoen aan de middeleeuwse kinderspelen en oefenen als een Romeinse soldaat.

Kijk voor meer info op www.archeon.nl

Waar

Alphen aan den Rijn

Wanneer

Van 2 april t/m 27 oktober 2019 (+ alle weekenddagen)

Geschikt voor kids (leeftijd)

1-18 jaar