WERELDERFGOED KINDERDIJK

De 19 molens van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk houden al eeuwen de wacht tegen het water. Kom langs en beleef een spannend, leerzaam en inspirerend dagje uit!

To do

In UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is de eeuwenoude strijd tegen het water nog in alle facetten zichtbaar. De negentien molens uit de achttiende eeuw zijn de wereldberoemde pronkstukken. Kinderdijk leent zich perfect voor een leerzaam dagje uit met het hele gezin.

Een entreeticket verschaft je toegang tot de museummolens Nederwaard en Blokweer, de filmzaal in Hulpgemaal De Fabriek en de machinekamer in het Wisboomgemaal. En door je ticketnummer in de Kinderdijk app (Kinderdijk UNESCO Officieel) in te voeren, kun je diverse audiotours downloaden voor een extra beleving. De molens vanaf het water langzaam aan je voorbij zien glijden kan vanaf één van de rondvaartboten. Werelderfgoed Kinderdijk is het hele jaar door geopend.

Onze tip: bezoek Museummolen Blokweer. In de molen en op het erf dompel je je onder in het molenaarsleven van de jaren ’50 van de vorige eeuw. Zeker voor gezinnen met jonge(re) kinderen is De Blokweer een aanrader. Spelenderwijs komen kinderen alles te weten over hoe hun leeftijdsgenootjes hier vroeger leefden.

Kijk voor meer info op www.kinderdijk.nl

Waar

Kinderdijk, Zuid-Holland

Wanneer

Gehele jaar

Geschikt voor kids (leeftijd)

Alle leeftijden