Personen:
4
Klaar in:
30-35 minuten
What’s in it:
Vlees
Maaltijd:
Diner
Ingrediƫnten
Bereiding
- 225 gr risottorijst
- 250 gr chorizoblokjes
- 600 gr tomatenblokjes
- 200 gr cherrytomaten
- 50 gr rucola
- 1,5 st ui
- 1,5 st teentje knoflook
- 1,5 st blokje Italiaanse kaas
- 0,75 st blokje kippenbouillon
- 1,5 st rode paprika
Stap 1
Kook water in de waterkoker. Giet het water met het bouillonblokje in een kom of kan.
Stap 2
Snijd de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de ui fijn. Bak de ui met de knoflook in een beetje olie in een ruime koekenpan of wok 3-4 min op laag vuur.
Stap 3
Draai het vuur hoger en voeg de paprika toe aan de pan. Bak 3-4 min mee. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 1 min mee. Blus af met een scheut bouillon.
Stap 4
Draai het vuur wat zachter en laat de risotto in 18-22 min garen. Voeg steeds een scheut bouillon toe als de voirge door de rijst is opgenomen.
Stap 4
Bak ondertussen de chorizoblokjes in een andere, droge, koekenpan 4-5 min op hoog vuur totdat ze knapperig zijn. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Stap 6
Rasp de Italiaanse kaas. Roer de cherrytomaten door de risotto heen en verdeel over de borden. Leg de chorizoblokjes op de risotto en bestrooi met de rucola en Italiaanse kaas. Serveer direct.