Vanaf deze maand hebben wij 3 nieuwe bloggers uit het mooie Noorden van ons land. Zij bloggen over hun zoektocht naar balans en kleine en grote mama uitdagingen. We stellen ze graag aan je voor.

Wieteke

Hallo! Ik ben Wieteke (34 jr.), getrouwd met Martijn (37 jr.), ouders van Elize (4 jr.) en Sophia (8mnd.). Doorlopend op zoek naar balans in mijn drukke gezinsleven met daarbij graag ruimte makend voor vriendschap, personal development, enige vorm van sportieve activiteiten, books & baking.

In ons gezin met twee dochters, is het gezellig, rommelig én behoorlijk roze. We wonen in een hechte buurt in dé nieuwbouwwijk van het altijd bruisende ? Heerenveen. Als parttime secretaresse maar bovenal als mama doe ik mijn best om alle spreekwoordelijke ballen in de lucht te houden en alle rollen die ik heb zo goed mogelijk te vervullen. En deze combinatie is nog best lastig met een verslavingsgevoeligheid voor social networks en Netflix series. Met een drang voor orde en netheid in een rommelig huishouden, waar je struikelt over speelgoed, wasgoed en zelfhulpboeken. Maar de zoektocht naar balans, geef ik niet op!

Omdat ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid en die van verbinding deel ik deze zoektocht graag met jullie als mede-mama’s. En die balans zal wellicht nooit continu aanwezig zijn maar de reis is immers ook belangrijker dan de bestemming.

Evelien

Ik ben Evelien. Vijf jaar geleden verliet ik België voor de liefde. Nu woon ik een dorpje bovenin Nederland, waar land overgaat in Waddenzee en geluid in stilte. Samen met mijn man heb ik een dochtertje van drie en een moestuin.

Ik geef deeltijds les in het hoger onderwijs, probeer daar op die dagen alles te geven en op mijn vrije dagen alles los te laten om helemaal thuis te zijn. Op mijn blog www.evelienborgonjon.com beschrijf ik fragmenten uit mijn leven als moeder – werkmens – vrouw van – en wat daarnaast nog rest …

Mijn top drie van wat anders mag:
1 Denken dat gedachten waar zijn.
2 Veel te weinig slapen.
3 Doen alsof een rommelig huis een wereldprobleem is.

Mijn top drie van wat mag blijven:
1 Lekker, gezond en veel vegetarisch koken.
2 Winst boeken door vroeg op te staan.
3 Elke dag lezen en voorlezen.
(4 In kinderteentjes bijten als een vis, zacht en zonder tanden.)

Anja

Naast moeder van 2 prachtige kinderen, Esmée van 7 jaar en Seppe van 3 jaar, ben ik getrouwd met een hele leuke man. Ik ben ondernemer, huishoudster, vrouw, zus, vriendin, dochter van en nog veel meer rollen die ik invul, maar het gehele pakket maakt dat ik Anja van Renselaar ben. Al mijn hele leven heb ik het gevoel dat ik op een zoektocht ben. Een zoektocht naar mezelf en wat er bij mij past. Waar krijg ik energie van en wat wil ik bereiken in mijn leven?

Nadat mijn dochter een aantal jaar geleden aangaf dat ze ongelukkig was, werd het voor mij duidelijk, dit moest anders! Het inzicht dat mijn kind mij aan het spiegelen was en daardoor haar energie niet voor zichzelf kon houden, maakte voor mij dat ik echt het roer om gooide.

Door bewustwordingstrainingen te volgen, mijn voedingspatroon aan te passen en meer naar mijn intuïtie/hart te luisteren, kwam ik steeds dichter bij mijzelf. Deze keuze heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen bedrijf de Gelukkige Ouder ben opgestart. In mijn praktijk inspireer ik moeders om bewuster te gaan leven, zodat ze –ja, ik ga het toch zeggen— “in hun kracht komen te staan.” Ik ben ervan overtuigd dat als je als moeder goed in je vel zit, je kinderen de kans geeft om hun eigen pad te bewandelen, zodat ze zich kunt ontpoppen als mooie vlinders.