Er komt een nieuw jaar aan. En zo’n nieuwe start is voor veel mensen een goed moment om stil te staan bij goede voornemens. Wij vroegen Tasha, onze nieuwe Balans Expert, om het geheim van goede voornemens te doorgronden. Zodat we daar in 2020 lekker mee aan de slag kunnen gaan.

Tasha is alleen niet zo van de goede voornemens ;) “Ik ben eigenlijk het hele jaar door wel bezig met wat makkelijker, fijner of anders kan. En dit geldt op alle vlakken: mezelf persoonlijk, mijn gezin, mijn praktijk, de manier waarop ik mijn cliënten bedien. En zo ook met betrekking tot mijn eigen balans”. Als balans onderzoekers bij mamaNL begrijpen we dat volledig, alleen we merken ook dat december een heerlijke maand van achter- en vooruitkijken is, dus Tasha: kom maar op met je tips!

Wat zijn jouw goede voornemens?

Stel jezelf de volgende vragen: vind jij het fijn om het nieuwe jaar te starten met goede voornemens? Is het op persoonlijk vlak? Werk? Gezin? Wat zou je voor je eigen balans anders willen? En hoe werkt het vervolgens voor jou? Ga je het volhouden of gebeurt er iets waardoor je ergens gedurende het jaar je aandacht erop verliest?

Het geheim van volhouden

Er kunnen honderd-en-één redenen zijn waarom goede voornemens sneuvelen. En tegelijkertijd zijn er ten minste net zoveel redenen waarom ze wèl kunnen slagen. Wat het geheim is? Volgens Tasha zit het ‘m in het verschil tussen ‘moeten’ en ‘willen’. Bjivoorbeeld: moet je van jezelf wat kilo’s kwijt? Of moet je minder werken en meer tijd besteden met je gezin? Pfoe…. voel je de druk meteen al toenemen? Het voelt als wéér een nieuw actiepunt op je al veel te volle ’to do lijst’. En moeten we niet al zoveel van onszelf, of liever gezegd: van ons hoofd?

Dit maakt het verschil

Je voornemens uitspreken met ‘willen’, geeft een heel ander gevoel. Probeer maar eens: wil je wat kilo’s kwijt? Of wil je minder werken om meer tijd thuis te hebben? Je voornemens worden dan een wens voor volgend jaar en dit soort wensen komen veel meer vanuit je gevoel en je hart. Het is iets wat je wilt. En niet wat je moet. De kans dat je deze voornemens volhoudt, zijn veel groter.

Tasha’s wens voor jou

Of je nu fan bent van goede voornemens of niet, ik wens je rond de feestdagen een fijn moment met jezelf toe. Een moment om stil te staan bij wat je anders zou willen voor je eigen balans. Zodat je in 2020 meer ruimte, energie en tijd voor jezelf kunt creëren. En dat je niet alleen maar hoeft te dromen over de dingen die je anders wilt, maar daadwerkelijk je leven kan gaan inrichten zoals jij het wilt. Zoals het voor jou goed voelt. Niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart.

Tasha is Balans Expert bij Rebalance Yourself. Haar droom is om meer ouders in balans te krijgen. Want een ouder in balans heeft direct een positief effect op het hele gezin. En hoe mooi is dat?