Het feest is weer begonnen. De kinderen zijn weer naar school. De ouders weer naar hun (thuis) werk. De structuur zit er goed in. Op tijd opstaan. Chagrijnige kinderen in de ochtend, omdat mama wil dat ze tempo maken. Wat moet er eigenlijk veel gebeuren in de ochtend? Ik hoor mezelf als een militaire commando bevelen roepen. Kom even door eten. Nou aankleden, wassen en tandenpoetsen. Over 10 minuten moet we weg, even opschieten nu. Ben je al naar de wc geweest? Wat willen jullie mee naar school? Broodje, fruit? Geef even antwoord, we moeten zo weg.

Vakantie vieren

Mijn gedachte was om de laatste week van de vakantie weer wat structuur aan te brengen. Nou ,dat is dus goed mislukt. In die laatste vakantieweek van het noorden was namelijk die heerlijke hittegolf. Een week van weinig koken en nog later op bed dan anders. Het was wel een heerlijke week van zwemmen, plezier hebben en veel BBQ-en. Als wij als gezin ergens goed in zijn dan is het wel vakantie vieren. Heerlijk uitslapen, rustig aan doen. Beetje lanterfanteren, leuke dingen doen. Ik ben er echt gek op.

Daar gaan we weer!

Op maandagochtend gaat het nog redelijk vlekkeloos. De kinderen hebben er zin in. Afscheid nemen gaat goed en mama kan met een gerust hart naar haar werk. Maandagmiddag wil Seppe al meteen spelen met een vriendje. Dit begint lekker. Dinsdagochtend start al anders. Seppe ligt op de bank en heeft geen zin. Stomme school. Niet vooruit te branden. Ik merk dat ik er vandaag ook minder zin in heb. Ik voel me echt als een militaire commando orders te geven. Even voor de duidelijkheid. Ik haal de kinderen er om 7.00 uur uit, zodat er in theorie voldoende ruimte is voor alles wat ze verzinnen naast dat wat ze “moeten” doen. Toch zijn we (ruim) op tijd op school. Ik ga thuis even in reflectie. Hoe kan ik dit anders doen morgenvroeg?

Anders doen 😊

Ik ben rustig. Heb mijn ochtendritueel bestaande uit yoga en meditatie gedaan. Ik voel me helemaal zen. Ik heb er zin in. Sta stevig op mijn voeten, ben goed geaard. Heb goed geslapen. Ik heb er zin in. Mij krijgen ze vandaag niet om. En dat blijkt. Ik zit in een lekkere flow, waarbij ik met positieve energie de kinderen in beweging krijg. Wauw dit is lekker, dit ga ik erin houden. Dus als ik er zin in heb, kan ik mijn kinderen positief beïnvloeden. Wat een heerlijk inzicht.

Meditatie

Alle prikkels vind ik wel heftig. Weer leuk doen op het schoolplein. Buitenschoolse activiteiten beginnen weer. We zijn werkelijk kapot aan het einde van de dag. Door de drukte in het hoofd is het lastig om in slaap te vallen. Een korte meditatie werkt fantastisch! Zowel bij mijn kinderen als bij mijzelf. Een korte bodyscan zorgt voor gehele ontspanning. Ik lig samen met de kinderen op bed en ga met de kinderen in ontspanning. Sluit je ogen en voel eens hoe je ademhaling gaat. Adem eens diep in en blaas het weer helemaal uit. Doe dit 3x. Voel je voeten en ga deze helemaal ontspannen, ontspan je knieën en je billen. Je buik en je borstgebied. Ontspan je armen en je vingers. Ontspan je nek, je tong los in je mond en je kaken uit elkaar. Ontspan je ogen en je gehele hoofd. Adem nog eens diep in naar je buik en droom dat je in een hangmat ligt tussen de palmbomen op een prachtig strand. Geniet van de heerlijke strandgeluiden dan val je heerlijk in slaap. Echt het proberen waard!

2de week loopt al weer anders

De eerste week is op een rustige manier verlopen. De 2de week loopt al weer anders. Op zondag krijgen we een melding dat de juf verkouden is. Door school is er voor deze week vervanging geregeld. Op maandag word ik door school gebeld. Esmée heeft hoofdpijn of ze zelf naar huis mag lopen of kom ik haar ophalen? Nou eh…… ik leg alles aan de kant zeg afspraken af en kom eraan. Seppe wordt ’s avonds verkouden. Toch mijn ouders maar afbellen en weer afspraken verzetten.

Hij zit in groep 2, dus in theorie mag hij naar school. Esmée is wel weer fit, maar beiden zijn ze moe. Ik besluit om ze maar thuis te houden. Ik merk dat het Corona gedoe en de consequenties hiervan mij bezig houden. Hoe vaak heb ik de kinderen straks weer thuis? Omdat de juf ziek is, of een andere leerkracht waardoor de school dicht moet. Ik kan het niet voorspellen wat er gebeurd. Ik heb er waarschijnlijk ook weinig invloed op. Leven in het nu. Waar heb ik nu invloed op? Ik heb de kinderen thuis, dus vertroetel ik ze maar extra. En daar kan ik heerlijk van genieten.

Naast moeder van 2 prachtige kinderen, Esmée van 8 en Seppe van 4 jaar, is Anja getrouwd met een hele leuke man. Ze is ondernemer in De Gelukkige Ouder, kinderyoga docent, huishoudster, vrouw, zus, vriendin, dochter van en nog veel meer. “Al mijn hele leven heb ik het gevoel dat ik op een zoektocht ben. Een zoektocht naar mezelf en wat er bij mij past. Waar krijg ik energie van en wat wil ik bereiken in mijn leven?”