Afgelopen maanden heb ik absoluut niet mogen klagen, deze maand heb ik het helaas best wel pittig. Drukke diensten op mijn werk, zieke kids die niet lekker doorslapen en dan alle andere huishoud-, sport en sociale ballen in de lucht proberen te houden.

Heb vanavond sporten afgezegd… Iets wat ik vroeger regelmatig deed, maar dat sporten hield ik afgelopen maanden juist makkelijk twee keer per week vol. Zo leuk vind ik het! Niet alleen het sporten zelf, maar ook het resultaat. Ben heel fit en krijg heel veel complimenten over mijn uiterlijk. Geeft zo’n boost!

Energie door sport

Heb altijd gevolleybald, maar de laatste jaren was vooral de laatste set in de kantine mijn hoofddoel. Op fitness en hardlopen heb ik altijd afgegeven, maar Mom in Balance tijdens de zwangerschap van Nout heeft mijn blik toch veranderd. Na de zwangerschap ben ik op aanraden van mijn zusje en een vriendin gaan sporten in de “box”: Crossfit. Wat heerlijk is dat zeg! Afwisselend, leuke mensen en lekker bikkelen. En dus niet te vergeten een fit lijf. Niet alleen van buiten zichtbaar omdat het vetpercentage afneemt en spiermassa toeneemt, maar ook vanbinnen: (nog) meer energie.

Make-up girl

Hoe leuk is het om nieuwe kleren te mogen uitzoeken omdat mijn oude kleren te groot zijn geworden? En dan daarbij meteen te kijken voor leuke sieraden, een tas en make-up. Want ja, ik blijf uiteindelijk toch een meisje ; Nu ben ik nooit zo’n make-upper geweest. In mijn tienerjaren vond ik het heerlijk om alle tips uit de Tina uit te proberen met de crèmepjes en make-up van mijn moeder, maar hoe ouder ik werd, hoe meer gedoe ik het vond. Bij het uitgaan maakte ik zeker een half uur vrij voor make-up en haren maar overdag (naar mijn werk) was een snelle veeg mascara en wat lippenbalsem vaak genoeg. En nog steeds.

Hetzelfde geldt voor maskers, crèmepjes en zeepjes etc. Tien jaar geleden wilde ik het liefste alle nieuwe producten uitproberen. Inmiddels vind ik het aanbod zo enorm dat ik door de bomen het bos niet meer zie en rust heb gecreëerd in mijn badkamer en toilettas. Ook ben ik me heel bewust geworden van de ingrediënten en impact op ons milieu van al deze beautyproducten. Ik heb een assortiment opgebouwd van producten die voor mij werken en waar ik me fijn bij voel. Met zo min mogelijk “rotzooi”, maar wel goed voor mijn huid en portemonnee. Oh ja, lekkere geurtjes vind ik daarbij wel heel belangrijk, daar word ik echt heel blij van.

Van binnen

Hoe cliché het ook klinkt, echte schoonheid komt wat mij betreft toch vanbinnen. Mijn kinderen maakt het echt niet uit hoe ik er bijloop, zij vinden mij (meestal) toch wel lief ;) Als ik lekker in mijn vel zit, energie heb, voel ik me ook mooi. Daar helpen een laag foundation of gekleurd haar helaas niet bij. Ben gezegend met mooie blonde lokken en lange wimpers, die verzorg ik dan ook goed. Uiteraard met zo natuurlijk mogelijke, dierproefvrije en heerlijk geurende producten. En probeer ik daarnaast met een gezonde leefstijl en lief zijn – voor mijn naasten en mezelf – de rest te verzorgen.

Op een goede deo, gezichtscrème, shampoo en mascara bezuinig ik niet. Pas als ik tijd heb en mijn bankrekening het toelaat vind ik het heerlijk om mezelf te verwennen met iets extra’s om te smeren, iets lekkers voor in bad of een mooie lipstick. Want daar ben ik gek op: lippenstiften. Met een kleurtje, geurtje of smaakje ;) Rosebud salve, EOS, Dr. Swaab, mijn tassen zitten er vol mee. Of even een paar uurtjes te ontspannen bij de city-spa voor een facial en pedicure. En dan is het voor mij uiteindelijk toch echt de ontspanning die het hem doet…

Marieke is getrouwd met Bas, mama van Teun (aug 2016) en Nout (april 2018). Ze werkt als verpleegkundige in het ziekenhuis en werkt onregelmatige diensten.