Dat je de leukste accessoires scoort voor de baby- en kinderkamer, maar jullie eigen kamer vergeet. Herkenbaar? Ja, hè. Voor veel ouders. En toch is het belangrijk. Want juist als je kinderen hebt, is het fijn als jullie kamer ook echt jullie kamer is. Ilse Peene is Art Director bij Beter Bed, moeder van twee kinderen en geeft je 9 tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een romantische ouderslaapkamer.

Tip 1: ruim op

Niet het leukste, wel een effectieve tip. Want in de papa-en-mama-drukte ligt jullie kleding misschien op een stoel en de boekjes, rammelaars en andere kinderspullen in jullie kamer. Dus… ruim alle spullen op in een mooie, grote kast. Of in een leuke ladekast voor erbij. Als de “rommel” maar uit het zicht is. Want die hoort niet in een romantische slaapkamer.

Tip 2: verf een muur

Wil je het echt even anders aanpakken? Verf dan 1 of meerdere muren. Ilse houdt persoonlijk van uitgesproken kleuren, maar adviseert rustige kleuren in de slaapkamer. Die doen het goed op je gevoel. Dit najaar zijn goud en warmgele tinten de trendkleuren. Ook een vergrijsde tint doet het goed voor een romantische slaapkamer.

Tip 3: een romantisch dekbedovertrek

Wil je het minder rigoureus aanpakken, maar wel meer romantische kleuren in je kamer? Kies voor een mooi, romantisch dekbedovertrek van flanel in goudkleurig oker. Dit brengt warmte in je slaapkamer.

Tip 4: maak je bed rijkelijk op

Als je je bed rijkelijk opmaakt, geef je je bed meer aandacht. Deze winter kun je niet meer onder het ribfluweel uit. Zo kun je kiezen voor prachtige sierkussens. Met een plaid style je je bed af en ook deze plaid geeft een warme sfeer aan je slaapkamer.

Tip 5: kies voor een mooie lamp en planten

Geen standaard lampje, maar een leuke hanglamp. En plaats planten in je kamer. Die doen zowel huiselijk als sfeervol aan.

Tip 6: koop een nieuwe topmatras of bed

Je kunt een heel nieuw bed of boxspring kopen, maar ook een nieuwe topmatras doet al wonderen voor jullie slaap. Niet onbelangrijk als ouders. En de basis van een fijne, romantische slaapkamer.

Tip 7: plaats persoonlijke spullen in jullie slaapkamer

Bijvoorbeeld foto’s van reizen die jullie gemaakt hebben of een foto die herinnert aan een mooi moment. Mogen er foto’s van de kinderen in de ouderslaapkamer hangen? Ilse zou ze persoonlijk niet direct groot boven het bed hangen, maar een leuke strandfoto van afstand is prima.

Tip 8: een warmtekussen voor in bed

Misschien niet het eerste waar jij aan denkt bij een romantische slaapkamer, maar hoe lekker is het om in een schoon, warm bed te stappen. En je koude voeten niet tegen je partner aan te hoeven duwen. Een letterlijk warm bed realiseer je door een warmtekussen. En heb je het koud op de bank? Gebruik ‘m dan lekker als body wrap.

Tip 9: massagekaarsen

Deze kaarsen zijn hartstikke romantisch, geuren licht en… als ze branden wordt het massageolie. Romantiek gegarandeerd!

Ilse Peene is Art Director bij Beter Bed en moeder van twee kinderen van 16 en 18 jaar. Balans heeft ze inmiddels, maar ze vond het altijd lastig om het moederschap met werk te combineren. Alsof je alle twee net niet 100% kon doen. Ze had het echter beiden niet willen missen. Ilse koos wel heel bewust om tijd en ruimte te maken om bij haar kinderen te zijn. Om, toen zij rond de 10 jaar oud waren, weer wat meer te gaan werken. Haar balanstip is om dan ook om de tijd te laten werken en je te beseffen dat het goed komt. Ook al moet je soms een flinke tijd afwachten ;)