Niet eentje die gelijk bovenaan stond op mijn lijstje van dingen-die-ik-moet-kopen-voor-baby, maar wel eentje die je enorm veel gebruikt. En daarom vonden wij het een rondje oriëntatie waard.

Hout, plastic, goedkoop, duur, in allerlei kleuren; van alles is mogelijk. Wij wilden vooral een veilige kinderstoel. Eentje waar je kindje goed in zit, de beentjes ondersteund worden en waar hij of zij niet uit kan vallen. Voor onze zoon kochten wij jaren geleden een kinderstoel die na een paar maanden werd teruggeroepen. Enge filmpjes van vallende kindjes zag ik op YouTube voorbij komen. Het schijnt dat ruim 20% van de Nederlandse kinderen wel eens uit een kinderstoel is gevallen en dat 5 x per week een kindje op de spoedeisende hulp binnengebracht wordt met letsel voortkomend uit zo’n val. Dat wil je als ouder altijd voorkomen en dus googlede ik op veilige kinderstoelen.

Ons wensenlijstje werd:

1. Safety first
2. Makkelijk schoon te houden (want onze kids maken er nu eenmaal echt een zooi van aan tafel)
3. Handig om mee te nemen
4. Het oog wil ook wat, dus een beetje leuk eruit zien graag

Ik kwam uit bij de BabyBjörn kinderstoel. Deze heeft een – let op – “kindveilige tweetrapsvergrendeling die je kindje stevig op zijn plaats houdt en verhindert dat kinderen de kinderstoel zelf openen en sluiten of deze kunnen inklappen naar de transportstand”. Check. Nu nog kijken of het klopt.

Wat ons gelijk opviel…

was dat onze dochter er zo netjes rechtop in zat. Blijkbaar ondersteunt de stoel haar rug, heupen en beentjes goed. Stond stom genoeg niet in ons wensenlijstje, maar stiekem wel heel belangrijk. Op het oog leek de stoel erg klein, maar ook onze 3-jarige hebben we in de stoel gezet en dat paste.

Mijn vriend…

is meer van het poetsen dan ik, maar ik kan niet anders zeggen dan dat deze stoel ideaal schoon te houden is. Doekje erover heen en hij glimt weer. Gaat echt heel gemakkelijk. Zelfs voor mij te doen ? Oooh en het witte tafelblad klik je dus zo van de stoel waarna je ‘m kunt afwassen, superhandig.

Afgelopen vrijdag..

namen we de stoel voor het eerst mee naar de ouders van mijn vriend. We gingen daar eten en na even zoeken, vonden we de 2 knopjes waarmee we de stoel in “transportstand” kregen. Prima te doen en makkelijk te vervoeren.

Dan het oog…

In ons interieur staat hij leuk en ik denk dat deze stoel in verschillende interieurstijlen matched. Je kunt ‘m bovendien in verschillende kleuren bestellen, dus voor ieder wat wils. Enige irritante zijn die uitstekende poten. Zal wel nodig zijn voor de stabiliteit, maar je kunt er zo heerlijk over struikelen.

Last but not least…

We hebben de kinderstoel inmiddels 1 maand getest. Natuurlijk kunnen we daarmee niet alles zeggen en stellen over veiligheid, maar dochterlief zit stevig in deze stoel en is hier niet uitgevallen. Omdat je haar zowel inklikt in een gordel als dat de tafel tegen haar aanzit, lijkt het alsof ze hier dubbel safe in zit.

Veel succes met jouw keuze voor een kinderstoel!