Waar kijk jij naar als je je kinderwagen uitkiest? Heel eerlijk… ik keek naar het merk, de kleur, of hij lekker reed and so on. Mijn vriend had nog de notie om te kijken naar of hij makkelijk inklapbaar en of er bergruimte was. Anyway…. nu bij onze 2e zijn we wat meer bewust van zaken. En omdat je kindje toch lange tijd ligt en zit in de kinderwagen, vonden we het interessant in gesprek te gaan met kinderfysiotherapeut Anne Hulshoff van SMC Almere. Zo hoorden we hele nieuwe zaken. Die eigenlijk veel belangrijker zijn dan – ik zeg maar wat – de kleur. Alhoewel; die kun je nog altijd uitzoeken en keuze te over, maar de tips van Anne zijn echt heel handig. En vooral heel verstandig.

Als je een kinderwagen kiest…

is het belangrijk te kijken hoe je kindje hierin komt te liggen. Is het matrasje voldoende stevig? Wat is de vorm van de bak? Kan je kindje hierin goed plat liggen?

Wist je dat…

kinderfysiotherapeuten ouders met baby’s met een voorkeurshouding adviseren om de kinderwagen te gebruiken? Ik niet. En nu Anne het zegt, vind ik het zo logisch. Want je kindje kan – anders dan in zijn/ haar bedje – alle kanten op bewegen. Bovendien kun je je kindje makkelijk neerleggen zodat hij/ zij met het afgevlakte hoofd de andere kant op ligt. Bijkomend voordeel is dat je kindje vaak lekker in slaap valt tijdens het lopen.

Tip van de fysio…

ook belangrijk is om te kijken naar hoe jij achter de kinderwagen loopt. Kun je deze in hoogte verstellen (voor jou en je partner), loop je er goed recht achter. Het is zowel voor jou als je kindje fijn om de kinderwagen veel te kunnen gebruiken, dus ook jouw comfort is belangrijk.

De kinderwagen waar we in deze video mee reden is de Stokke® Xplory®. Het in hoogte verstelbare zitje van deze kinderwagen brengt je kindje dichter bij jou. Dat bevordert de interactie, terwijl je samen de wereld verkent.