Hoe eigenaresse, styliste en designer Rona van de Kindercompagnie op ideeën komt? Ze leest bladen, zoekt Pinterest af en volgt haar eigen smaak. Niet iedereen is het altijd met haar eens. Zo zag ze ooit een meidenkast op Pinterest. Het bood haar de inspiratie om een volledige kamer te ontwikkelen. Haar team zei “nee”, maar ze zette de productie in gang. Toen de meubels binnenkwamen, zei iedereen opnieuw “nee”. Nu is het één van de bestsellers.

Rona hielp al jaren haar klanten met styling adviezen. Zo wist ze goed wat aanstaande ouders willen. “Praktische, betaalbare en hippe meubelen”, aldus Rona. Toen ze een beursplein mocht inrichten, ontwikkelde ze een eigen meubel en kreeg daar veel positieve reacties op. Van daaruit is de KC Exclusief lijn gestart. Stapje voor stapje. Tot complete babykamers.

“Van de 8 commodes zou ik ze alle 8 ook zelf in mijn woonkamer kunnen plaatsen”, zegt designer Rona. Alhoewel dat niet de insteek is in haar design. Natuurlijk is het fijn als de meubels ook na de kindertijd gebruikt kunnen worden, maar het gaat Rona er vooral om dat haar meubellijn trendy, praktisch, comfortabel en betaalbaar is. En dat je meubels goed kunt matchen. “Als je graag die oude kast van je oma in je babykamer wilt hebben, hebben wij altijd wel een mooi ledikant en commode die hierbij matchen. We helpen (aanstaande) ouders graag om het allemaal één geheel te laten worden”.

Dè styling tip voor het inrichten van een kleine babykamer heeft Rona ook. “Kies niet te grove meubels. En dan bedoel ik grof in stijl, geen dikke mdf platen bijvoorbeeld. Meubels hoog op de poten zorgen voor een ruimtelijk effect en een 1-deurskast is prima in een kleine babykamer”. Bij het uitkiezen van de commode adviseert Rona om te letten op de hoogte. Je staat nu eenmaal heel wat uren bij de commode en dan is het verstandig voor een goede hoogte en houding te kiezen. “Je kindje van vooraf verschonen is nu een trend. Ik vind het lelijk. Als mensen dit willen adviseer ik hen om aan de zijkant te staan. Zo los je het ook prima op”. Over het uitkiezen van je babyledikant zegt Rona “Let erop of je de bodem kunt stellen, wel zo handig als je baby’tje wat ouder wordt. En verder is het vooral een smaakkwestie. Alle bedjes voldoen aan strenge veiligheidseisen”.

Rona’s dromen voor de toekomst? “Het uitbreiden en vooral continueren van de KC Exclusief lijn en Kindercompagnie. Het behouden van de signatuur vind ik erg belangrijk. Zorgen dat elke klant binnenkomt in een warm bad en met mooi stylingadvies naar huis gaat”.

Rona startte na 13 jaar als IC-verpleegkundige te hebben gewerkt samen met haar man Kindercompagnie. Ze wilde een winkel creëren waar je vol sfeer betaalbare, hippe en praktische baby- en kinderproducten kunt kopen. Kindercompagnie is gevestigd in een oud klooster en biedt 5000 m2 aan inspiratie. Rona is 52, moeder van 3 kinderen, houdt van lezen, wandelen, uit eten gaan en is voorzitter van de stichting ActieFix.

 

Foto: Dick en Rona de Hommel, eigenaren Kindercompagnie
Foto credits: De Ondernemer