FORTEILAND PAMPUS

Kom naar Forteiland Pampus. Geniet van historie, avontuur en natuur, én leuke evenementen!

To do

Pampus is een monumentaal Forteiland voor de kust van Amsterdam met 400 jaar Oer-Hollandse geschiedenis en avontuur. De interactieve tour ‘Pampus Xperience’ neemt jullie mee op reis door de tijd en de verschillende ruimtes in het fort. Pampus heeft een van de mooiste terrassen van Nederland, met uitzicht over het IJmeer.

Nieuw op Pampus: een splinternieuwe luchtballon-attractie die je over Amsterdam en zijn ring van forten rondom laat vliegen! Je gaat terug in de tijd en ontmoet een historisch figuur die je meeneemt op een avontuurlijke reis. Hij laat je vanuit de lucht kijken naar een van de meest ingenieuze verdedigingslinies die ons land rijk is: de Stelling van Amsterdam.

Onze tip: de Piratenweek. Deze start direct na Koningsdag tot eind meivakantie. Doe de spannende piraten morse-speurtocht door het fort of voor de jongere kids vanaf 4 jaar de puzzelspeurtocht in het Piratenhol en vind de schatkist. In het Piratenhol zijn knutselactiviteiten, een piratenhandhaak maken en piraten postcards kleuren die je met de Pampuspost op het eiland kan versturen.

Kijk voor meer info op www.pampus.nl

Waar

Vanuit Muiden, Almere of Amsterdam met de boot

Wanneer

Gehele jaar

Geschikt voor kids (leeftijd)

1-18 jaar