Mijn kinderen willen terug. Omdat er zoveel te zien en te doen is. Omdat ze spelenderwijs zo veel leren. Omdat werkelijk alles aan te raken is. Omdat NEMO een top museum is.

Spelen en leren

Jouw kinderen komen in dit museum in ervaring met wetenschap, techniek, zichzelf, energie en nog veel meer. Alles, maar dan ook alles is te ervaren. Kinderen worden hier heerlijk nieuwsgierig en actief. Met water, met energie, met zeepbellen, met kettingreacties wordt gespeeld en door te bouwen leren ze hoe zaken werken.

Eten en drinken kan op verschillende plekken, maar het dakterras boven vol leuke wateractiviteiten en een waanzinnig uitzicht over Amsterdam is wel helemaal top. Er is een kleine kaart met heerlijke en gezonde gerechten.

Jongens, meisjes, leeftijden

Online las ik dat dit museum geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar. Van mij mag het naar beneden bijgesteld worden. Heb je nieuwsgierige kinderen van een paar jaartjes jonger? Wij vinden NEMO dan ook erg geschikt. Er is zo’n grote diversiteit aan onderwerpen en acties dat er voor ieder kind en iedere interesse genoeg te doen is.

Zo te zien

Naast 5 verdiepingen vol kennisplezier zijn er ook tentoonstellingen binnen NEMO. Tot en met 31 oktober dit jaar is er o.a. Zo te zien. Hoe kijk je als je kleurenblind, slechtziend bent of zelfs blind? Is wat je ziet, wel echt? En hoe werkt zien in je hersenen? Het zintuig ‘zien’ staat centraal in deze interactieve tentoonstelling.

Praktisch

Parkeren doe je makkelijk bij parkeergarages in de omgeving. Wij parkeerden onze auto bij P+R Zeeburg en namen de tram. Tickets koop je online via NEMO. Je kunt je hier prima een dag vermaken. Heel veel (kennis-)plezier!

NEMO; Exterieur