Op missie. Astronaut worden. In een model van het International Space Station lopen. Space Expo is hèt uitje waar je kinderen en jij alles leren over de ruimte en de ruimtevaart. Een top ruimtereis!

3, 2, 1: lift-off!

Zo kom je Space Expo daadwerkelijk binnen en begint het avontuur. Astronaut André Kuipers en schrijver Sander Koenen nemen je mee in dit museum langs bijzondere items en opdrachten. Zo zie je bijvoorbeeld de originele Sojoez-capsule waar André Kuipers in zat, maar is er ook een hele gave, megagrote maquette van de maanlanding.

Eten en drinken kan buiten in het restaurant. Je bent in Noordwijk en dus dichtbij het strand met fijne strandtenten!

Jongens, meisjes

In dit museum is veel te zien en mogen bepaalde onderdelen aangeraakt te worden. De missie toolkit is super geschikt om kinderen mee door het museum te leiden. Er zitten leuke, interactieve opdrachten in. Als je kind vooraf nog niet veel met de ruimte heeft: bezoek dan de site van Space Expo. Hier staan space weetjes, kleurplaten en filmpjes om hen voor te bereiden.

Astronautendiploma

Na afloop ontvangen de kinderen bij inleveren van de laatste opdracht een heus astronautendiploma plus mooie patch. Echt de moeite waard en wat zijn ze er trots op.

Praktisch

Parkeren doe je makkelijk en gratis op het eigen parkeerterrein. Tickets koop je online via Space Expo. Je kunt je hier prima een ruim uur vermaken. Ready for lift-off?!

space