Groot, groter, grootst. Een museum waar jij en je kinderen zich eindeloos vermaken, waar voor alle leeftijden iets te leren en ontdekken valt en waar wij zeker naar toe terug gaan.

Heerlijk veel boten

In het Maritiem Museum ga je op reis door Nederlands’ maritieme heden, verleden en toekomst. Helemaal leuk is de oudste en grootste museumhaven van Nederland. Hier vind je historische schepen en bijzondere gastschepen.

Eten en drinken kan op verschillende plekken. De wafels en het ijs zijn zalig!

Professor Plons

Kinderen gaan op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. Al spelend maken ze kennis met allerlei schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden. Een hit bij mijn kinderen! Van 16 t/m 23 oktober is het feest in het Maritiem Museum en in de haven van Professor Plons. Deze kinder-doe-expo – die echt hartstikke leuk is – bestaat namelijk 30 jaar. Check het verjaardagsprogramma op de site.

Familie expo

In de familietentoonstelling Zeemonsters ontdek je de werelden van zes waterwezens. Deze expo is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Mijn zoon heeft het nog steeds over de mega-octopus Kraken.

Praktisch

Het museum heeft géén eigen parkeergelegenheid, maar in de directe omgeving, langs de Schiedamsedijk of in de parkeergarages in het centrum, kun je betaald parkeren. In de APCOA parkeergarage in de Hartmansstraat 35 te Rotterdam krijg je 20% korting. Tickets koop je online via Maritiem Museum. Je kunt je hier prima een dag(-deel) vermaken. Behouden vaart!