Samen koken met jouw kleine klinkt natuurlijk hartstikke gezellig maar we weten ook dat dit niet te lang moet duren om de aandacht van de kids erbij te kunnen houden. Wat is er dan leuker om samen koekjes maken: een gemakkelijke bereiding waar alle zintuigen van je kind worden ontwaakt. We raken het aan, we kneden, we proeven, we ruiken.. Vandaag delen we een recept van het Franse Joone Paris, en álles van de Franse cuisine is natuurlijk smullen, dus ren maar snel die keuken in.

Als we het hebben over een simpel maar heerlijk koekjes recept denken wij gelijk aan zandkoekjes: hét basisrecept als je met kinderen gaat bakken. Naast dat ze in alle soorten vormpjes gemaakt kunnen worden kan jouw kind het ook versieren met glazuur en met andere eetbare versiersels.

Dit koekjesrecept kun je samen met je kindje maken vanaf 18 maanden.

Ingrediëntenlijst:

• 250 gram bloem
• ½ ei
• ¼ theelepel zout
• 185 gram boter
• 125 gram witte basterdsuiker
• ½ citroen
• 1 theelepel vanille-extract
• ½ losgeklopt ei, voor op de koekjes voordat ze de over ingaan

Optioneel:
• Nootjes, garneersnoepjes, glazuur etc. om mee te garneren

De bereiding:

Zoals we al aangaven is dit een heerlijk en vooral gemakkelijk recept. Je doet alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed ze tot een samenhangend geheel. Je kindje kan mee kneden. Laat dit hierna een uurtje rusten verpakt in plasticfolie.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Kneed het deeg nog even door en rol het hierna uit op een bebloemd werkblad tot een dikte van zo’n 6 mm. Steek de koekjes uit in de leukste vormpjes: dit gaat je kleine fantastisch vinden. Tot slot bestrijk je de koekjes met het losgeklopte ei en bak je ze 15 tot 20 minuutjes in de voorverwarmde oven. Vergeet ze niet te laten afkoelen. Als kers op de taart kan jouw kindje de heerlijke zandkoekjes naar eigen zinnen versieren: feest!