De leukste musea om tijdens de Herfstvakantie van 2021 onveilig te maken hebben we voor je op een rij gezet. Het wordt een heerlijke vakantie!

NEMO

Mijn kinderen willen terug. Omdat er zoveel te zien en te doen is. Omdat ze spelenderwijs zo veel leren. Omdat werkelijk alles aan te raken is. Omdat NEMO een top museum is. Jouw kinderen komen in dit museum in ervaring met wetenschap, techniek, zichzelf, energie en nog veel meer. Alles, maar dan ook alles is te ervaren. Kinderen worden hier heerlijk nieuwsgierig en actief. Met water, met energie, met zeepbellen, met kettingreacties wordt gespeeld en door te bouwen leren ze hoe zaken werken.

Maritiem Museum

Groot, groter, grootst. Een museum waar jij en je kinderen zich eindeloos vermaken, waar voor alle leeftijden iets te leren en ontdekken valt en waar wij zeker naar toe terug gaan. In het Maritiem Museum ga je op reis door Nederlands’ maritieme heden, verleden en toekomst. Helemaal leuk is de oudste en grootste museumhaven van Nederland. Hier vind je historische schepen en bijzondere gastschepen.

Nationaal Militair Museum

Met 19 vliegtuigen hangend aan het plafond, 5 interactieve tentoonstellingen en de grootste militaire collectie in Nederland is er in dit museum altijd iets te doen. Binnen èn buiten.

Madurodam

Een plek die je je kinderen wilt laten ervaren. Omdat het uniek is. Omdat er nieuwe attracties zijn. En omdat je in dit familiepark het mooiste en beste van Nederland beleeft. We kennen Madurodam allemaal als miniatuurstad en oprecht: dit is en blijft altijd leuk. Maar… in Madurodam vind je ook allerlei interactieve spellen. Zo kunnen hier containers geladen worden, blus je de brand op een boot en dicht je de Oosterscheldekering.

Upside Down

Op zoek naar een ervaring die zowel je kinderen als jij fantastisch gaat vinden? Dan tippen wij The Upside Down in Amsterdam. Elke ruimte die je binnenstapt, verrast. Elke actie die je ervaart, is een bijzondere. En last but not least: spelen en gek doen mag hier. Graag zelfs.

Space Expo

Op missie. Astronaut worden. In een model van het International Space Station lopen. Space Expo is hèt uitje waar je kinderen en jij alles leren over de ruimte en de ruimtevaart. 3, 2, 1: lift-off! Zo kom je Space Expo daadwerkelijk binnen en begint het avontuur. Astronaut André Kuipers en schrijver Sander Koenen nemen je mee in dit museum langs bijzondere items en opdrachten. Zo zie je bijvoorbeeld de originele Sojoez-capsule waar André Kuipers in zat, maar is er ook een hele gave, megagrote maquette van de maanlanding.