Tips nodig voor de komende herfstvakantie? Wij zetten de 10 leukste uitjes voor herfstvakantie 2019 voor je op een rij. Veel plezier!

Werelderfgoed Kinderdijk

De 19 molens van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk houden al eeuwen de wacht tegen het water. Kom langs en beleef een spannend, leerzaam en inspirerend dagje uit!

In de Kinderdijk app vind je een audiotour voor kinderen en volwassenen. De app is gratis om te downloaden. Bij het aanschaffen van een ticket krijg je toegang tot diverse audiotours. Die je onder andere naar Museummolen Blokweer brengen waar een heuse ontdekkingstocht voor kinderen is. Met de flyer in de hand en klompen aan gaan de jongsten zelf op ontdekking in de molen en op het erf. Nieuw sinds september is het bezoekerscentrum met een prachtig uitzicht over heel het Werelderfgoed. Wij zijn fan!

 

Cinekid!

De herfstvakantie betekent maar één ding: Cinekid barst weer los! Cinekid is het grootste en leukste mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar oud, met honderden nieuwe films, tv-series en documentaires én natuurlijk het MediaLab. Daar kun je de gaafste games spelen, je eigen virtuele werelden bouwen en het nieuwste YouTube-talent worden.

Ook voor de kleintjes heeft Cinekid een vrolijk programma. Kijk afleveringen van bijvoorbeeld Dropje en maak vervolgens je eigen Dropje-pop. Cinekid vindt plaats van 19 t/m 25 oktober op de Westergas in Amsterdam, maar gaat ook op tour en bouwt een feestje in 35 steden door het land tussen 12 en 27 oktober.

Halloween Spooky Days in Walibi Holland

Naast het beruchte Halloween Fright Nights organiseert Walibi Holland nu ook een dagvariant voor stoere kids tussen de 6 en 12 jaar: Halloween Spooky Days! Natuurlijk zijn alle attracties open, maar tussendoor komen kinderen oog in oog te staan met spooky freaks.

De kans is groot dat ze overdag ook Daysee tegenkomen. Zou zij net zo gek zijn als Eddie de Clown…? De Halloween Spooky Days vinden plaats op alle dagen van Halloween Fright Nights, plus op zeven extra dagen in de herfstvakantie: 14, 15, 16, 17, 21, 22 en 23 oktober. Check ook Spooky Manor, leuk voor de kleinsten en kaartjes voor dit spookhuis koop je online voor maar 2,50 euro per persoon tijdens de Halloween Spooky Days.

Het Scheepvaartmuseum

Tijdens de herfstvakantie van 19 t/m 27 oktober gaan we op expeditie naar de Noordpool. Ga mee op ontdekkingsreis naar het hoge Noorden, maar kijk uit dat je niet vast komt te zitten in het ijs!

Het Scheepvaartmuseum heeft elke dag de leukste en spannendste binnen- en buitenactiviteiten voor de hele familie. Zoals een avontuurlijke rondleiding waarbij je op expeditie gaat naar de Noordpool, een nieuwe familiekijktocht op rrrrr-IJS maar ook kun je mee tekenen aan het grote PoolPanorama op de binnenplaats waar je je eigen klimaat protestbord kunt maken. Of neem een kijkje aan boord van een echte ijsbreker! Dit en nog veel meer in Het Scheepvaartmuseum. Kom ook!

 

Doe’s Gek

Doe’s Gek is een knots knettergek interactief kinderevenement waar kinderen uitgedaagd worden om te kijken, voelen, proeven, dansen, zingen, bouwen en vooral om lekker GEK te doen. Met maar liefst 12.000m² gevuld met kinderplezier is Doe’s Gek een groot funparadijs voor kinderen van 4 t/m 11 jaar.

Zo zijn er veel leuke springkussens, een kermis, een kinderboerderij, een gamehal en veel verschillende soorten speelgoed. Ook zijn er verschillende acts zoals Telekids, een Dinosaurusshow en een Zeemeerminnenshow. Jeugdcircus Pavarini geeft voorstellingen doen en er is dit jaar een open-podium waar kinderen hun ‘gekste’ talenten aan elkaar kunnen laten zien.

Kinderradiofabriek bij Beeld en Geluid

Beeld en Geluid bouwt radiomakertjes! In de KinderRadioFabriek van Beeld en Geluid leer je niet alleen alles over de ontwikkeling van de radio, maar ga je vooral ook zelf aan de slag. Spreek je eigen jingle in, presenteer het radionieuws, kondig tracks aan, test je muziekkennis samen met FunX-dj Fernando Halman of maak een spannend hoorspel. In de KinderRadioFabriek leer je wat er bij radiomaken komt kijken en ontdek je of jij de skills bezit om een heuse radiomaker te worden!

In de herfstvakantie wordt het zelfs nóg toffer! Volg een workshop podcast maken, neem een kijkje achter de schermen bij de echte radiostudio van Efteling Kids Radio of leer de kneepjes van het radiovak van professionele radiomakers Mattie Valk en Eva Cleven!

Festival De Betovering

3…2…1… Ready for takeoff! Festival de Betovering is er weer van 18 t/m 26 oktober mét als festivalthema ‘De ruimte’! Alle kinderen t/m 12 jaar zijn tijdens de herfstvakantie welkom op zo’n 55 locaties in Den Haag voor de leukste voorstellingen en workshops. Ontdek alle evenementen via www.debetovering.nl en reserveer je kaartje!

Kunstenaars en theatermakers uit binnen- en buitenland betoveren kinderen van twee t/m twaalf jaar met het mooiste, leukste, spannendste en meest ontroerende in ruim 500 voorstellingen en workshops. Tijdens De Betovering is iedereen welkom, dus ook kinderen waarbij bewegen, stilzetten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is.

 

Lego World

Van donderdag 17 oktober tot en met woensdag 23 oktober 2019 kun je in de Jaarbeurs Utrecht op 35.000 vierkante meter spelen met miljoenen LEGO steentjes. Vang deze herfstvakantie spoken met de helden van LEGO Hidden Side, bewonder levensgrote LEGO bouwwerken, ga op de foto met Elsa, oefen je Ninjago trucs, dans mee met de Friends-meiden en nog veel, veel meer.

Naast spelen met LEGO thema’s kun je inspiratie opdoen bij de bouwwerken van 80 geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO), leren coderen bij LEGO Education en je creativiteit de vrije loop laten bij een van de bouwwedstrijden.

Chuggington Doe-Dagen in het Spoorwegmuseum

Deze herfstvakantie staat het Spoorwegmuseum in het teken van Chuggington. Een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Chuggington is een fictieve stad waar levende treinen hun intrek hebben genomen. Het spoorwegmuseum organiseert in het teken van dit kinderprogramma een leuk familie evenement. De Chuggington doe-dagen vinden plaats van 19 t/m 23 oktober 2018. Het hele museum wordt omgetoverd tot een waar Chuggington paradijs. Nieuw is een podiumprogramma waar kinderen Chuggington-liedjes kunnen zingen.

 

Met je kabouters naar de kabouters

Wist je dat in de bossen van Staatsbosbeheer kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want buiten kom je hun sporen overal tegen. Kleine voetafdrukken in het zand, geplet gras van een middagdutje. Je ontdekt het op een van onze kabouterpaden.

De kabouterpaden zijn leuke en leerzame paden in Nederland, voor kinderen van 3 tot 7 jaar – al zijn oudere kinderen die nog in kabouters geloven, ook welkom. Voordat de kleintjes op speurtocht gaan, veranderen ze zelf in kabouters met een puntmuts, rode wangen en een knapzak. Zo zoeken de kinderen naar kaboutersporen en voeren ze verschillende opdrachten uit. Aan het einde van het kabouterpad, als beloning voor hun speurwerk, mogen de kinderen hun puntmuts houden.