Net zoals wij niet superhandig? Hierbij 4 easy peasy knutsel ideeën waar jij en je kind deze herfst veel plezier aan zullen beleven!

Dieren van blaadjes maken

Samen het bos in en blaadjes verzamelen is geen straf in de herfst. Maar wat doe je daarna met deze blaadjes? Nou… we maken er samen dieren van. Zo kun je samen rondjes uitknippen, oogjes maken en deze opplakken. Of met een stift snorharen, neus of een leuke mond maken. En dan zijn het opeens niet alleen blaadjes meer, maar ontstaan er dieren.

Menukaart van je eigen restaurant maken

Pak een supermarktblad vol recepten, geef deze aan je kind en laat deze aanwijzen of uitknippen welke gerechten er op de menukaart van zijn restaurant moeten komen. Vervolgens neem je een vel papier en is het plakken geblazen. Kids die (bijna) kunnen schrijven, noteren de namen van de gerechten. Als de menukaart klaar is, gaat het spel verder, want er moeten natuurlijk ‘boodschappen’ gedaan worden en de kinderkoks maken in hun keukentje de gerechten klaar.

Herfstbladeren maken met een aardappel

Men neme een aardappel en snijd deze doormidden. Maak dan met een mesje nerven in de aardappel zodat deze lijkt op een blaadje. Geef je kind de ingekerfde aardappel, inkt/ verf en een leeg vel papier en blaadjes stempelen maar. Ziet er hartstikke leuk uit!

(Met) eikels verven

Spaar eikels en verf ze in allerlei kleuren. Of… plak een vel papier vast in een doos. Doe verf op de eikels en schudden maar met de doos. Gegarandeerd dat je een origineel schilderij krijgt.