De zomer komt eraan! Dit is het moment om te genieten van zonnige weekenden en nieuwe zomeractiviteiten voor de kleintjes. En wanneer het mooi weer is, is de natuur de beste speeltuin! Ouderplatform en babymerk JOONE geeft ons de beste Montessori-zomeractiviteiten vanaf 18 maanden om de fijne motoriek en de 5 zintuigen van je kindje te ontwikkelen.

1. Schenkwerkjes

Met het overschenken van water kun je je kindje op een leuke manier kennis laten maken met de fijne motoriek. Het idee is om water op eigen tempo van het ene naar het andere bakje over te gieten. Je kunt deze activiteit ook variëren met een pipet of een lepel. Het voordeel is dat je bij mooi weer deze activiteit makkelijk kunt improviseren waar je maar wilt:

• op het strand met twee emmers zeewater
• op het balkon, het terras of in de woonkamer (vergeet niet om een handdoek in de buurt te houden voor spetters!)
• in het gras in de tuin of in het park

De voordelen: Je kind leert zich te concentreren, fijne motoriek verfijnen en oog en hand bewegingen coördineren. Ook stelt het kind zich in staat zichzelf te corrigeren.

2. Tuinieren

Kinderen zijn dol op contact met aarde! Of je nu in een tuin hebt of een klein balkon, de zomer is een goed moment om ze te laten tuinieren. Je kunt je kleintje aarde laten overbrengen naar een bloempot. Dat kan hij of zij met de handen doen of met een grote lepel/schep als je kindje motorisch al wat vaardiger is. En als je geen tuin of balkon hebt, kun je droge turf nemen waaraan je water toevoegt om het op te laten zwellen. Voor kinderen is het magisch om naar te kijken.

De voordelen: manipulatie, nieuwsgierigheid opwekken.

3. Activiteiten met schelpen: één van de beste Montessori-activiteiten in de zomer!

Wanneer je de mazzel hebt om naar de kust te gaan binnenkort, zorg er dan voor schelpen te verzamelen met je kleintje. Want met schelpen kunnen we van alles doen:

• Op maat en vorm sorteren
• Mozaïek schilderijen maken
• Schilderen

De voordelen: ontwikkeling van het visuele aspect, de concentratie en het vermogen om elementen te sorteren.

Tip: In de zomer is het lekker warm. Dus iedereen op blote voeten! Het kind verkent de wereld ook met zijn voeten, die vol zitten met zintuigen. Met blote voeten op zand of in het gras lopen is voor hen een heuse ervaring!

Babymerk JOONE zet transparantie voorop en vindt dat je de waarheid verdient over de producten die je voor je baby koopt. De luiers, (bad)textiel en verzorgingsproducten voor zowel jou als je kind zijn gemaakt van supergezonde en schone materialen. Daarnaast komt JOONE voor wie het gesjouw met luiers zat is, met de ideale oplossing: een opzegbaar luierabbonement waarmee je elke maand de gezonde luiers in leuke printjes gewoon bij je thuis ontvangt. Het doel van JOONE: Een community creëren waarin open wordt gesproken over alles omtrent je baby.