Het feit dat velen van ons nu 24 uur per dag met de kids thuiszitten is natuurlijk heel erg gezellig maar kan ook aardig wat stress met zich meebrengen. Zo ervaren velen het als een pittige uitdaging. Normaal gesproken wordt de dag van jouw kleintje grotendeels ingevuld door een juf of kinderdagverblijf leidster, nu is het ineens jouw taak.

Zo is de grote vraag hoe dat kleintje deze dagen door komt zonder verveling..

Geen zorgen! Het Franse merk JOONE Paris heeft voor ons een aantal leuke tips op een rijtje gezet.

Allereerst is het goed om te weten dat het allemaal niet perfect hoeft. Zodra je er gewoon het beste van probeert te maken is dit meer dan voldoende. Aarzel niet als je al een paar keer dezelfde activiteit hebt gedaan. Kids houden van routine en herhaling is juist goed voor ze. Om je toch van inspiratie te geven, hebben wij wat simpele ideeën voor je waar je kleintjes wel even zoet mee zijn.

Knutselen met zoutdeeg

Geen paniek als er geen boetseerklei thuis ligt. Met wat bloem, zout en water heb je binnen no-time je eigen klei.

Tip: doe na het knutselen het deeg in de oven, zo heb je direct een verfactiviteit voor de volgende dag. Leuk!

Werkwijze:

– Laat je kids alle ingrediënten met elkaar mengen

– Creëer de leukste vormpjes met het deeg!

– Bak de vormpjes een uurtje op 100 graden

Benodigdheden:

  • 2 glazen bloem
  • 1 glas zout
  • Een glas lauwwarm water

Motriciteit: een hindernis baan in de woonkamer

Pak wat kussens, matrassen en wat andere kleine meubels en gebruikt het om een hindernis baan voor je kids te maken; ze gaan dit fantastisch vinden! Zo kunnen ze van plek naar plek springen, zachtjes onder de tafel doorkruipen of door een spannende tunnel. Nodig ze uit voor in missie in een jungle, laat ze het moeras oversteken.. Met een beetje verbeelding is de pret gegarandeerd ;-)

Verbeelding: een hut in de slaapkamer

Kies een mooi plekjes uit in de slaapkamer en verzamel zo veel mogelijk lakens. Met een beetje fantasie creëer je zo een gave boomhut. Maak ook wat leuke hoekjes in de hut; denk aan een klein winkeltje, een theehoekje of de poppenhoek. Verzin het maar, je kind is baas!

Deze activiteiten nemen inderdaad aardig wat tijd in beslag. Maar zoals eerder aangegeven: herhaling is prima! Je zult merken dat ze zich ook steeds makkelijker zelf kunnen vermaken.

Vergeet niet dat je kleintjes zich ook op prima alleen kunnen vermaken. Het is goed om bij verveling af en toe wat speelgoed weer in de kast op te bergen en die een aantal dagen daarna weer aan te bieden. Voelt voor ze alsof Sinterklaas is langsgekomen!