1. DIERENPARK AMERSFOORT

DierenPark Amersfoort is onze alltime favourite. Ruim opgezet, heerlijk om te wandelen, ontdekken en samen genieten van al het moois uit de natuur in dit bosrijke park. Het is echt een dierentuin voor kinderen. Vergeet de Klim Alles-Route niet ;)

Nieuw deze voorjaarsvakantie is de Woudwachter op de Kwetterterp. De Woudwachter is gek op de Nederlandse natuur, maar in het bijzonder op Nederlandse vogels. Boven op zijn terp ontdekken kinderen alles over onze fluitende vrienden, terwijl de vogels om hen heen kwetteren.

Raap dan al je moed bij elkaar ontdek het Dinopark. Daar kom je ruim zeventig levensgrote dino’s tegen. Spannend!

 

2. MARITIEM MUSEUM

Deze zomer halen alle speurneuzen hun hart op tijdens de speurtocht door de museumhaven van het Maritiem Museum. Als ketelbinkie zwabber je het dek schoon en als beloning krijg je een stoere tattoo. In de haven zie je overal touw dat gebruikt wordt om de schepen mee vast te leggen of de zeilen mee te hijsen. Een echte zeeman maakt zijn eigen touw en is thuis in alle benodigde zeemansknopen.

Deze museumhaven is de oudste en grootste van Nederland. Op deze plek ontstond de Rotterdamse haven die in de afgelopen eeuwen uitgroeide tot de grootste van Europa. Nu staan high-rise architectuur én de maritieme historie van de havenstad letterlijk naast elkaar. Op zomer zondagen zijn er extra activiteiten.

3. DROUWENERZAND

Het bijzondere van Drouwenerzand Attractiepark is dat je er onbeperkt kunt eten en drinken van vers fruit, belegde broodjes, frites, snacks, limonade, koffie, thee en softijs! Het is een onvergetelijke ervaring voor kinderen dat ze gratis (!) een heerlijk softijsje, limonade etc. kunnen halen, hier wordt nog lang over nagepraat!

Er zijn attracties waar de kleintjes samen met hun (groot)ouders in kunnen, maar er zijn ook attracties waar ze alleen in mogen – stoer hoor! Werd het park in 2018 uitgebreid met de reusachtige thrill ride ‘Freak Out’, in 2019 kwamen er nòg eens 2 nieuwe attracties in het park!

Één dag is vast niet genoeg, gelukkig kun je bij Drouwenerzand ook blijven slapen. Dit kan bijvoorbeeld in een bijzondere boomhut, glamping, kasteel- of saloonlodge, uiteraard inclusief toegang tot het Attractiepark.

Kijk voor je bezoek altijd eerst even op de website van Drouwenerzand. Hier vind je het laatste nieuws, de openingstijden, een overzicht van alle attracties en kun je vooraf je online tickets (met korting) kopen.

4. SCHEEPVAARTMUSEUM

Ga deze zomervakantie mee op fantasie-vakantie in Het Scheepvaartmuseum. Doe mee aan de leukste familieactiviteiten voor kinderen vanaf 3 jaar. Er is elke dag van alles te beleven.

De reisleider laat je dromen over verre werelden en vertelt de mooiste verhalen over bijzondere objecten uit de collectie. Neem een duik in de rariteitenzee en bewonder de mooiste tropische zeewezens. Kom in beweging met aquarobics op het droge, teken mee aan de grootste ansichtkaart op het Open Plein en ontdek samen met je familie de tentoonstellingen met de nieuwe opdrachtenwaaier. Zo hoef je niet ver weg om toch het vakantiegevoel te ervaren.

5. Madame Tussauds

Maak je klaar voor één van de leukste en meest interactieve attracties in het hart van Amsterdam. In de verbazingwekkende wereld van Madame Tussauds beleef je verrassende, leerzame en soms emotionele ontmoetingen met je idolen van vroeger en nu in de wereldberoemde expositie met wassen beelden van topzangers, filmsterren, kunstenaars, voetballers en vele andere celebrities.

Sta schouder aan schouder met jouw favoriete beroemdheid. Van Johnny Depp, Dua Lipa, Lil Kleine tot Rico Verhoeven! Met welke ster ga jij in Madame Tussauds op de foto?

NIEUW: songwriter, actrice en modeontwerpster Beyoncé is nog steeds razend populair en heeft nu voor de 2e keer een wassen beeld in Madame Tussauds Amsterdam.