Bij mij thuis was niet alleen de zak vol cadeautjes, de pepernoten en fantastische gedichten waarin al onze grappen uit het afgelopen jaar terugkwamen onderdeel van Sinterklaasavond. ‘Een buffet’ vol kleine hapjes vormde de aftrap voor ons heerlijk avondje. Vanaf dat moment was het genieten. Hierbij 5 tips om Sinterklaas op zijn leukst te vieren.

1. Creëer jullie eigen tradities

Hoe leuk is het om jullie eigen familierituelen te maken voor de Sinterklaasperiode? Zodat je kinderen opgroeien met terugkerende tradities. Pak iets uit jullie verleden, hoor wat anderen doen en maak ze je eigen. Niets moet, alles mag. Een paar voorbeelden:
– maak samen Sinterklaas recepten, zoals samen pepernoten, speculaas of taaitaai maken
– verstop voor ieder kind een cadeau in een andere kamer en vertel in een Sinterklaasgedicht waar ze mogen zoeken
– Sinterklaas dobbelspel
– een video van Sinterklaas laten maken

2. Doe Sinterklaas spellen

Van Twister tot zaklopen; je Pietendiploma halen doe je met actieve spelletjes. Wie het spel wint, mag een cadeautje uit de zak halen. Voor de creatievelingen onder ons: google eens op pepernoten memoryspel, Sinterklaas ganzenbord, – quiz en bingo. Leuke, orginele spellen om te maken en te spelen.

3. Sinterklaas op bezoek

Je kunt Sinterklaas en Piet uitnodigen om thuis te komen. Om samen te spelen, pepernoten te eten en te horen wat Sinterklaas te vertellen heeft. Combineer het eventueel met buren of familie zodat het jullie niet al te veel geld kost.

4. Sinterklaasliedjes zingen

Heerlijk om in de stemming te komen, dus laat die Sinterklaasdisco maar komen. Op YouTube en Spotify vind je veel liedjes en afspeellijsten.

5. Pakjesavond eten en drinken

Een fijne soep, warme chocolademelk, speculaas cake, kruidnoten fudge, een hartige banketletter, (on-)gezonde muffins, pizza mijters, pannenkoekentaart, roomborstplaat; er is zoveel lekkers. Gezond en wat minder gezond. Voor kleine kinderen zijn kleine happen bij een wat langer durend pakjesavond ideaal. Een tafel voor lekkere hapjes waar tussen het uitpakken door heerlijk van gesmuld mag worden.