Vanaf mei gaan er weer parken open in Nederland. De veiligheid staat voorop en daarom zijn er veel regels waar we ons samen aan moeten houden. Niemand wil tenslotte het corona-virus krijgen of overbrengen. Via mamaNL houden we je op de hoogte van de parken die opengaan en de regels die gelden. Op een veilige top tijd samen!

In juni geopend

Apenheul
Apenheul is het leukste dagje uit tussen de loslopende apen. In dit bijzondere dierenpark op de Veluwe ontdek je bijna 300 apen. Tijdens je bezoek kom je niet alleen meer te weten over de apen, maar ook over jezelf. Van alle dieren lijken apen namelijk het meest op mensen. Heb jij slimme orang-oetantrekjes? Of ben jij die stoere gorilla? Herken jezelf in Apenheul!

In deze bijzondere tijd een aantal wijzigingen. Dit is gedaan om de veiligheid van mens en dier te waarborgen. De meeste apen zijn gelukkig nog steeds zichtbaar, soms is het even iets meer zoeken. Om je hier een beetje bij te helpen krijgen jullie een gratis apenspeurkaart! Er worden een beperkt aantal kaarten uitgegeveb en je zult van te voren een reservering moeten doen voor een dag en een aankomsttijd. Uiteraard neemt ook Apenheul alle belangrijke veiligheidsmaatregelen in acht. Denk hierbij aan het veilig afstand kunnen houden van elkaar en de dieren en er zijn extra hygiëne maatregelen. Wil je hier meer over weten? Neem een kijkje op de website.

Het Land van Jan Klaassen
In de weekenden is de buitenspeeltuin weer open voor gezinnen. De kinderen kunnen dan weer heerlijk buitenspelen, glijden van de 40 meter lange turboglijbaan, springen op de springkussens, klimmen en klauteren.

De extra regels zijn:
• Bij de entree wordt gekeken of u een gezin bent en of niemand verkouden is.
• Kinderen mogen niet ouder zijn dan 10 jaar.
• Volwassenen, niet samenwonend, moeten een minimale afstand van 1,5 meter van elkaar verwijderd blijven.
• De binnenspeeltuin en de theaterzaal zijn gesloten.
• De poppentheatervoorstellingen worden buiten gegeven.
• De toiletgelegenheden voor kinderen en volwassenen zijn gescheiden.
• Er zijn extra hygiënemaatregelen van kracht.
• Het is mogelijk om koffie en ijs to go te bestellen.

De Orchideeenhoeve

De afgelopen weken is er in het park hard gewerkt en zijn diverse veiligheidsmaatregelen getroffen. De natuur is tijdens de sluiting onverstoorbaar doorgegaan. De bloemen bloeien uitbundig, de planten staan er prachtig bij en onlangs is er nog een stokstaartje geboren.
Online ticket reserveren op starttijd
Om anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen heeft de Orchideeën Hoeve diverse maatregelen getroffen. Het maximum aantal bezoekers wordt per dag sterk gereduceerd en de looproute in het park is aangepast naar eenrichtingsverkeer. Daarnaast is iedere bezoeker, dus ook jaarkaarthouders en bezoekers die al in het bezit zijn van een geldig entreebewijs, verplicht online een kaartje te reserveren op starttijd.
De Efteling
Een bezoek aan de Efteling zal anders zijn dan het voorheen was. Om je een beeld te geven raden we je aan om jouw bezoek daarom goed voor te bereiden. In de video op de site van de Efteling zie je wat er nodig is om jouw veiligheid en gezondheid en die van de medewerkers te garanderen.
Een aantal maatregelen zijn:
• Vooraf online reserveren
• Om aan de 1,5 meter of twee armlengtes tussen huishoudens te houden zijn in- en uitgangen soms gescheiden. Dit wordt duidelijk aangegeven.
• De Efteling houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat in het attractiepark, maar ook specifiek per attractie, winkel of horecalocatie, een beperkt aantal gasten tegelijk worden toegelaten.