De Voorjaarsvakantie 2020 staat voor de deur en dat betekent tijd om het land in te trekken voor een leuk dagje uit met je kind. Wij selecteerden 5 leuke uitstapjes met gegarandeerd veel plezier voor deze Voorjaarsvakantie. Veel plezier!

DierenPark Amersfoort

Natuurlijk valt er in de voorjaarsvakantie weer veel te beleven in het park, zoals het programma Poep & ZOO. Vanaf 15 februari tot en met 1 maart duik je in de wereld van de drol, terwijl je binnen lekker kan opwarmen. Deze voorjaarsvakantie ontdek je allerlei schijtfeitjes en kun je de professor helpen met zijn uitvinding in het Grote Poep-laboratorium. Ook kunnen kinderen komen poeppluizen en hun neus eens dieper steken in de dierenpoep.

Naast Poep & ZOO kun je in de vakantie nog veel beleven, zoals vliegen over de Savanne als een ooievaar en de Klim Alles-route ontdekken. Ook kan er elk moment een klein olifantje geboren worden in onze olifantenfamilie, dus wie weet hebben jullie geluk en kunnen jullie zelfs op kraambezoek komen…

Werelderfgoed Kinderdijk

De 19 molens van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk houden al eeuwen de wacht tegen het water. Kom langs en beleef een spannend, leerzaam en inspirerend dagje uit!

Een entreeticket verschaft je toegang tot de museummolens Nederwaard en Blokweer, de filmzaal in Hulpgemaal De Fabriek en de machinekamer in het Wisboomgemaal. En door je ticketnummer in de Kinderdijk app (Kinderdijk UNESCO Officieel) in te voeren, kun je diverse audiotours downloaden voor een extra beleving. De molens vanaf het water langzaam aan je voorbij zien glijden kan vanaf één van de rondvaartboten.

Stadslandgoed de Kemphaan

Tijd om lekker naar buiten te gaan en dat kun je goed doen op de Kemphaan. Klimbos Fun Forest wordt weer geopend, in Almere Jungle kun je voor een klein prijsje bijzondere dieren zien, op zaterdag is er een biologische boerenmarkt, stichting AAP is gevestigd op het stadslandgoed en op 29 februari is er de Sterrenkijkdag. Stad & Natuur biedt een gratis creatieve workshop aan voor de kinderen rond het thema sterren en planeten.

Ijsbeeldenfestival

De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” in een magische wereld van ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. Het festival heeft dit jaar ‘Wereldberoemde verhalen’ als thema. Al wandelend bekijk je de 25 verhalen door de route te volgen.

Beeld en Geluid

Kinderen voor Kinderen bestaat 40 jaar en dat vieren ze in de voorjaarsvakantie bij Beeld en Geluid. Tijdens de voorjaarsvakantie zing en dans je op de leukste Kinderen voor Kinderen-hits en ontmoet je jouw idolen. Kijk naar de mooiste fragmenten of ga op de foto met jouw favoriete koor uit de afgelopen 40 jaar. Tijdens de superworkshops krijg je zangles van de échte Kinderen voor Kinderen-zangcoach en dans je mee met de danscoaches van Kinderen voor Kinderen. Kom ook live luisteren naar Efteling Kids Radio en neem een kijkje in de radiostudio.