Ja… De winter staat voor de deur. Ook hier in Nederland kan de thermometer weer onder de nul graden zakken. Logisch dat je je wilt informeren over het welzijn van je kindje in deze weersomstandigheden. Kan hij de kou wel aan, wordt hij/zij niet ziek… Het antwoord op deze vragen: er is geen reden om niet naar buiten te gaan in de winter, op voorwaarde dat je bepaalde voorzorgsmaatregelen neemt.

Het Franse merk JOONE Paris heeft voor ons een aantal tips op een rijtje gezet. Voorzorgsmaatregelen die je kan nemen zodat jij zonder zorgen de kou kan trotseren met je kleintje.

Allereerst is het goed om te weten dat het juist een super goed idee is om gezellig met jouw baby de kou in te gaan. Het is fijn voor jou om er even lekker uit te zijn en voor jouw baby om frisse lucht in te ademen. Het is wel belangrijk dat je baby goed is ingepakt, denk aan een mutsje met een lekker warm pak. Probeer plotselinge temperatuurveranderingen zoveel mogelijk te voorkomen.

In de babydrager

Het is ook een fijne optie om jouw kindje mee te nemen in de babydrager. Hierbij is het belangrijk dat je baby geen combipak aanheeft, zo kan je baby niet op de juiste manier in de babydrager gezet worden. Vaak is jouw baby al bedekt met meerdere lagen stof van de drager, dus is dit ook niet nodig. Bovendien heeft je kindje ook nog eens profijt van jouw warmte. En daarnaast is het natuurlijk ook mega gezellig om je baby zo dicht bij je te hebben. Fijne, ergonomische dragers kun je bijvoorbeeld vinden bij ByKay.

Temperatuur in huis

Wanneer de ijzel langzaam op de ruiten verschijnt, is men vaak geneigd om gelijk de verwarming hoog op te draaien. Want stel je voor dat je kleintje koud lijdt… Toch is dit helemaal niet nodig, al helemaal niet in de babykamer! Naast dat dit niet goed is voor de planeet is het ook zeker niet goed voor de gezondheid van je baby.

Tip: Zorg ervoor dat de temperatuur in de babykamer tussen de 18 en 20 graden is.

Goed smeren

Kou zorgt voor droge huidjes, daarom is het goed om je kindje zo nu en dan goed in te smeren met hydraterende producten. Als je de verzorgingsproducten van JOONE Paris gebruikt, zoals de hydraterende melk, weet je zeker dat je schone producten gebruikt voor je baby.