Nieuwe rubriek: Mama Wanderlust Inspiratie. Een rubriek waarin we vakantie inspiratie opdoen voor het gezin. Maar ook waarin we vakantie uitdagingen tackelen, want die heeft iedere familie. Onze travel specialist Sabrina Schipper helpt elke keer een moeder met de vakantie uitdaging voor haar gezin.

The greatest legacy we can leave our children is happy memories

VRAAG | Ik ben een alleenstaande moeder, heb geen enorm budget en probeer elke jaar de perfecte vakantie voor mijn dochter en mij te organiseren, maar het lukt me niet. Afgelopen jaar liep wel heel slecht af. Kamperen bleek namelijk echt niet mijn dochter’s ding te zijn (oeps). Toen het ook nog eens veel ging regenen, besloten we om de vakantie voortijdig af te breken en naar huis te gaan. Enorm zonde, want als ik geld besteed aan een vakantie wil ik daar ook enorm van kunnen genieten. Wat kan ik het beste doen tijdens de volgende zomervakantie?

SABRINA | Oef, dat is zowel zonde van het geld als jammer voor jullie tweeën. Een vakantie is juist de perfecte mogelijkheid om het samen fijn te hebben, bij te komen en mooie herinneringen te maken.

In een persoonlijk gesprek met deze moeder hoor ik dat zij en haar dochter beiden van het strand, zwemmen en uitstapjes houden. Ze willen graag samen op pad in plaats van met een groep op excursies.

Voor moeder en dochter heb ik daarom een voordelige strandvakantie naar Gümbet geboekt. Deze populaire Turkse badplaats ligt op een heuvel in een maanvormige baai aan de zuidoostkust. Vanuit het hotel loop je zo naar het strand dat langzaam afloopt in zee. Perfect voor een familievakantie met jonge kinderen! Wie op zoek is naar verkoeling kan een duik nemen in het helderblauwe water van de Egeïsche Zee of gaan windsurfen. Even genoeg van het zonnen? Pak dan de dolmuş naar het levendige Bodrum. Je kunt er eindeloos shoppen en bezienswaardigheden als de Petersburcht bezoeken.

all-inclusive-gumbet

Het hotel dat ik voor deze gasten heb geboekt, is ruim opgezet en ligt op een centrale locatie. Zonnend aan één van de zwembaden van het hotel heb je geen besef dat je je midden in het centrum bevindt. Wandelend door de fleurige bloementuinen loop je zo de gezellige boulevard op naar het strand. Watersport liefhebbers laten hun mooiste tricks zien op de waterski’s. Wil je een keer wat anders dan het buffet? Dan kies je die avond voor een typisch gerecht in het Ottomaanse restaurant. Als afsluiter doe je nog een drankje om de hoek in die gezellige pub.

Wil je dat Sabrina ook jouw vakantiewensen realiseert? Maak dan een vrijblijvende afspraak met haar.