De afgelopen 3 weken reisden we door Noorwegen met een camper. Deze camper is behoorlijk groot namelijk ongeveer 7.5 meter lang en 3 meter breed. Toch moet je hier met 2 volwassenen en 2 kids 4 weken in leven! In het begin best even zoeken naar hoe je dit allemaal het beste kunt inrichten en hoe het het fijnst is voor iedereen.

De kids namen allebei hun schooltas mee met speelgoed, tekenspullen, spelletjesboekjes en hun tablets met koptelefoontjes. Lekker compact en heel veel meer hebben ze voor onderweg niet nodig. Wij hebben zelf altijd een daypack ingepakt. Hier zit standaard een aantal flesjes water in, snacks (koekjes of fruit) en wat kleine medicijnen zoals paracetamol en pleisters en de jongens hun petjes en zonnebrand. Altijd klaar voor als we besluiten ergens een mooie hike te maken.

Niet alles is ideaal

Sven heeft een abonnement afgesloten op het stoten van zijn hoofd, want dat heeft hij wel 1000 x gedaan deze vakantie. Met zijn 1.86 meter zijn sommige dingen gewoon niet gemaakt voor zijn hoofd. En in de avond als de kids op bed liggen duiken wij er vaak ook in. Niet alleen omdat we moe zijn na een lange dag avonturen maar ook omdat zij in de hoogslaper slapen boven het leefgedeelte en wij daar dus niet meer kunnen zitten. We hebben geprobeerd dit om te draaien maar het bed is gewoon te klein voor ons samen.

Maar wel heel fijn is…

Het grootste voordeel van een camper vinden we dat je ten alle tijde overal kan parkeren en dan ook echt staat en je alles kan doen wat je wil . Zo hebben we op de meest mooie plekjes staan koken. Je hebt altijd een goed gevulde koelkast en iedereen slaapt altijd in een goed bed. Als het regent zit je lekker binnen en heeft iedereen nog genoeg ruimte om zijn eigen ding te doen.

Zo ook vandaag! Het regent pijpenstelen! De eerste keer in ruim 3 weken dat het zulk slecht weer is. Maar Bodhi zit heerlijk met zijn lego te spelen, Kyano leest zijn zoveelste boek uit en Sven is een rondje aan het rennen terwijl ik dit verhaal tik. Buiten de kleine irritaties en de doodsangsten die ik soms heb in de haarspeldbochten genieten we eigenlijk intens van zo dicht bij elkaar zijn deze weken. Het leven is mooi zo samen met de 3 mensen waar ik het meeste op deze hele aardbol van houd!

We hebben nu nog precies 1 week over, dan is het alweer voorbij! Maar we hebben herinneringen gemaakt voor een heel leven! We hebben zoveel mooie dingen gezien en gedaan, dat neemt niemand ons meer af. En eigenlijk is dat ook waar het leven om draait! The only thing you can buy and makes you richer is travel the world!

Liefs,

Michelle (TeamFamilie)