In dit bijzondere jaar kan er veel op schoenengebied. We zetten de trends voor je op een rij, inclusief fijne tips en onze favorieten. “These shoes are made for walking”.

1. Hoge schoenen en laarzen

Hoge schoenen en laarzen doen het dit jaar goed bij zowel mama’s als kinderen. De booties staan stoer bij je kids en zijn makkelijk te combineren met veel kleding. Voor jezelf staan hoge laarzen elegant bij ongeveer alles. Ook de western laarzen zijn helemaal hip in 2020.

Tip: Vind je de western laarzen net zoals wij hartstikke leuk, maar weet je niet hoe ze te dragen? Combineer een paar hoge western laarzen met een midi rok of doe puntige korte western laarzen aan onder een zwierige jurk.

2. Slippers

Sportief, makkelijk en heerlijk in de zomer zijn de reef slippers dames. En ze mogen dit jaar, hoe fijn! Leuke zomerse slippers voor jou en je kind zijn bijvoorbeeld die van het merk Reef. Hip, stoer en comfortabel.

Tip: Heb jij een fanatiek voetballend kind? Check dan vooral even de voetbalslippers.

3. Sneakers

Hagelwit of vol kleur: in 2020 zijn sneakers altijd goed. We zien de witte sneakers nog steeds veel in het straatbeeld, maar dierenprintjes of felle kleuren; het kan allemaal dit jaar. Zowel voor jou als voor je kind.

Tip: sneakers in de wasmachine gaan prima en zorgen voor heel wat minder geboen. Let op: leren schoenen doe je liever niet in de wasmachine. Het leer kan scheuren of verkleuren en dat willen we natuurlijk niet.

4. Bruin, dierenprints, wit en kleur

De kleuren en prints van dit jaar zijn bruin, dierenprints en veel felle, verschillende kleuren. Ook neon mag. En… wit. Witte laarzen, witte sneakers, witte sandalen. Qua bruintinten zie je veel taupe, beige, cognac en terracotta. Het fijne van de kleur bruin is dat het je kleren een stuk warmer maakt. Zwart zien we dit jaar veel minder, maar verder kun je eigenlijk helemaal losgaan.

Tip: Juist nu mag er veel, maar dat kan ook al snel druk en rommelig staan. Heb je drukke kleding, met een print, strepen of stippen, dan kun je het best voor effen schoenen gaan. Andersom geldt precies hetzelfde. Houd dus ofwel je schoenen ofwel je outfit rustig, dan mag het andere heerlijk druk zijn en komt het helemaal goed.

Trends en leuke lijstjes vind je vaker op mamaNL. Ben jij nog op zoek naar een mooi cadeau voor jezelf of iemand die je dierbaar is? Check dan deze mooie persoonlijke sieraden.

Fotocredit: Omoda