Welk kind houdt er niet van om door een rietje in een glas water te blazen? Geweldig nieuws voor je baby: nu mag het! We gebruiken het zelfs om verf te maken met bubbels. Ouder-platform en (baby)verzorgingsmerk JOONE geeft ons een makkelijke en creatieve workshop die net zo leuk is als educatief!

Om te schilderen met bubbels heb je het volgende nodig:

 • Een kom of diep bord
 • 2 tot 3 eetlepels afwasmiddel of wasgel
 • Een paar druppels voedingskleurstof
 • Water (genoeg om je kom voor 2/3e te vullen)
 • Een rietje
 • Stevig kartonpapier

1. Meng alle ingrediƫnten en giet het mengsel in een kom of diep bord.

2. Geef je kind een rietje en laat hem in het mengsel blazen om bubbels te maken. Vertel je kind duidelijk het mengsel niet te drinken.

3. De bubbels verschijnen als magie! Je kunt dan het vel papier op de kom leggen, zodat de bubbels erop barsten en een mooi kleurrijk merkteken achterlaten.

Naast de leuke kant, werk je ook aan de ontwikkeling op 5 verschillende assen, afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling van je kind:

 1. Het leren blazen door een rietje helpt om de mondspieren te versterken en de uitspraak van woorden te verfijnen.
 2. De notie van oorzaak en gevolg, zoals vaak aanbevolen in de Montessori pedagogiek: de adem maakt de luchtbel, die de afdruk op het papier maakt.
 3. Het rondje en de cirkelvorm an sich
 4. De verschillende kleuren
 5. Leren om alle ruimte op het vel te benutten

Let op:

In het geval van jongere baby’s die nog niet door een rietje kunnen blazen, dan kun je zelf de bubbels maken en ze enkel het vel laten aanbrengen.

Babymerk JOONE zet transparantie voorop en vindt dat je de waarheid verdient over de producten die je voor je baby koopt. De luiers, (bad)textiel en verzorgingsproducten voor zowel jou als je kind zijn gemaakt van supergezonde en schone materialen. Daarnaast komt JOONE voor wie het gesjouw met luiers zat is, met de ideale oplossing: een opzegbaar luierabbonement waarmee je elke maand de gezonde luiers in leuke printjes gewoon bij je thuis ontvangt. Het doel Een community creƫren waarin open wordt gesproken over alles omtrent je baby.